Μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία έζησαν 300 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από το Δήμο Μαραθώνα και η ομάδα του WBSF την Τετάρτη 24 Ιουνίου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γνωριμίας και επίδειξης των θαλάσσιων αθλημάτων σανίδας στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα στην Νέα Μάκρη.

wbsf παιδι και θαλασσα

Σε συνέχεια αντίστοιχης περσινής δράσης στη Δυτική Ελλάδα, η ομάδα του WBSF με αφορμή το 1st Greece On Board festival που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Καράβι του Σχοινιά υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, κλήθηκε να επισκεφθεί τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Παιδί και Θάλασσα, να τους ενημερώσει για τα θαλάσσια αθλήματα σανίδας, πως μπορούν να τα δοκιμάσουν με ασφάλεια και να γνωρίσουν την αίσθηση και την χαρά του να αθλείσαι στην φύση και συγκεκριμένα στη θάλασσα!

wbsf παιδι και θαλασσα

Η μέρα άρχισε με την προλόγηση από τον Νίκο Αθανασίου και ένα ολιγόλεπτο βίντεο που προβλήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κατασκήνωσης, δείχνοντας Έλληνες αθλητές να εξασκούν τα αθλήματα αυτά σε μέρη γύρω από την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα μακρινό και απόμακρο και ότι η χώρα μας γενικά -και η περιοχή τους πιο συγκεκριμένα- προσφέρεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

wbsf παιδι και θαλασσα

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις απορίες από τους μικρούς μας φίλους οι οποίες δεν ήταν λίγες και το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν ότι κάποια παιδιά είχαν ήδη μια πρώτη επαφή με αυτά τα αθλήματα, από συγγενείς ή φίλους τους !!!

wbsf παιδι και θαλασσα

Οι ερωτήσεις πολλές και διάφορες από το αν έχουμε συναντήσει καρχαρίες, για ψηλά άλματα, κατηγορίες του windsurf, κίνδυνο, καιρικές συνθήκες και από πόσο χρονών μπορούμε να ξεκινήσουμε ??  «Αμέσως τώρα στην παραλία!!!»

wbsf παιδι και θαλασσα

Έτσι το σκηνικό μεταφέρθηκε στην παραλία των κατασκηνώσεων όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το windsurf και το sup και να αποκτήσουν την πρώτη τους αίσθηση πάνω σε σανίδα.

Με τις οδηγίες των Νίκο Αθανασίου, Θησέα Καμπά και Δημήτρη Κομνηνού όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν με ασφάλεια και σωστή καθοδήγηση πιο κοντά στη θάλασσα και την κουλτούρα της παραλίας.

Την εκδήλωση τίμησε και ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

wbsf παιδι και θαλασσα

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Μαραθώνα για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρουσιάσουμε στη νέα γενιά αυτό που τόσο αγαπάμε. Ευελπιστούμε και άλλοι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς να ακολουθήσουν αυτή την πρωτοβουλία.

 

Διαβάστε περισσότερα για την δράση στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας το 2014.