Στις 22 Ιουλίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το το 7ο Kitesurf Festival, που συνδιοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Αετοσανίδας «Cape Drepano» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με μεγάλο χορηγό την ΤΙΤΑΝ Α.Ε και υλοποίηση από το WBSF (Water Board Sports Festival).

Από τις 19 μέχρι τις 22 Ιουλίου, η παραλία στον Φάρο Δρεπάνου φιλοξένησε 70 αθλητές από όλη την Ελλάδα, του οποίους απόλαυσαν οι περίπου 4.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν την παραλία του Φάρου κατά την διάρκεια του 4ημέρου. Σημαντική ήταν και η παρουσία των δύο παγκοσμίων πρωταθλητών του Kitesurf, Carlos Mario (Βραζιλία) και Youri Zoon (Ολλανδία), οι οποίοι επισκέφθηκαν την διοργάνωση κατόπιν πρόσκλησης των  χορηγών του Φεστιβάλ, Slingshot Greece και Drepano Kite Center, προσφέροντας μοναδικό θέαμα για τα ελληνικά δεδομένα.

O άνεμος ήταν ιδανικός καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ο δυνατός Δυτικός για τον οποίο το Δρέπανο έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό, σε συνδυασμό με την μορφολογία της περιοχής, έφτασε σε ένταση μέχρι και τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα οι αθλητές να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα με πολύ υψηλές επιδόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια συμβολή της εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε – μεγάλου χορηγού του Kitesurf Festival – που για ακόμα μια χρονιά συνέβαλε ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διεξαγωγή των αγώνων, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τόσο για την ανάδειξη της περιοχής όσο και για το άθλημα και τους αθλητές του Kitesurf.

Με τα φτερά του Red Bull, το 4ήμερο beach party τα είχε όλα! Συναρπαστικούς αγώνες kitesurf σε όλες τις κατηγορίες, βραδινά party και πολλές παράπλευρες αθλητικές δραστηριότητες για το κοινό και τους αθλητές.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της BIC Sport παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό BIC SUP και ανέλαβε να μυήσει τους επισκέπτες στο άθλημα του Stand Up Paddling, ενώ οι πιο τολμηροί δοκίμασαν τις ικανότητες τους στη SUP YOGA υπό τις οδηγίες της γυμνάστριας Αστερίας Γκρίλλα.  Παράλληλα,  το Icon Fitness, με εξειδικευμένους trainers, πραγματοποίησε fitness και warm up sessions για κοινό και αθλητές.

Πολλές ήταν και οι εκπλήξεις από τους χορηγούς της διοργάνωσης HONOR, RBPD, We Ride Local, Slingshot, We Ride Engine και AVANCE Western Greece, οι οποίοι μοίρασαν δώρα σε νικητές και επισκέπτες. Η BELEHAS Transfer φρόντισε για ακόμα μια χρονιά για την ασφαλή μεταφορά όλων των υλικών, προκειμένου η παραλία Δρεπάνου να μετατραπεί σε ένα χώρο όπου δεν θα έλειπε τίποτα από τους επισκέπτες.

Οι δραστηριότητες όμως δεν σταματούσαν εκεί σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του Kitesurf. Παράλληλα με την αγωνιστική δράση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία για δωρεάν δοκιμή scuba dive από το καταδυτικό κέντρο Ionian Divers, να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στο water polo στην ειδικά διαμορφωμένη περιοχή από τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών και όλα αυτά, με την Capsula Patras, να έχει αναλάβει για την διασκέδαση των μικρών επισκεπτών, παρέχοντας δωρεάν δημιουργική απασχόληση και άφθονο παιχνίδι, σε οριοθετημένο χώρο της παραλίας.

Η διασκέδαση του 4ημέρου στην παραλία κορυφώθηκε με την συναυλία το Σάββατο 21/7 στις 9 το βράδυ, με τους αγαπημένους Deckadance οι οποίοι ξεσήκωσαν την παραλία με τις μουσικές τους μέχρι τις τελευταίες ώρες της ημέρας, με το ΑΙΩΡΑ bar να είναι σύμμαχος στην διασκέδαση.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου, στην λήξη του 4ημέρου και μετά από τους πολύ θεαματικούς αγώνες kitesurf, νικητές όλων των κατηγοριών του 7th Kitesurf Festival αναδείχθηκαν οι:

Freestyle Men U30

1st Λυκούργος Νεοφώτιστος – 2nd Χάρης Κατσαράκης – 3rd Δημήτρης Σοφτάς

Winners Freestyle Men 30+

1st Άρης Τσαούσογλου – 2nd Νώντας Λεμπετζής – 3rd Ντίνος Μπέλεχας

Course Race – Directional Winners

1st Βαγγέλης Αβραμάκος – 2nd Κωνσταντίνος Δανιάς – 3rd Alexandre Kuzolitz

Course Race – Twin Tip Winners

1st Δημήτρης Σοφτάς – 2nd Πέτρος Βασιλείου – 3rd Ντίνος Μπέλεχας

Old School Winners

1st Baptiste Bourdoulous – 2nd Χάρης Κατσαράκης – 3rd Μιχάλης Φωτόπουλος

Big Air Winners

1st Cyprien Bourdoulous (9.7m) – 2nd Δημήτρης Σοφτάς (9.5m) – 3rd Alexandre Kuzolitz

Hydrofoil Winners

1st Βαγγέλης Αβραμάκος – 2nd Cyprien Bourdoulous – 3rd Κώστας Δανιηλίδης

Girls Race Winners

1st Ελισάβετ Φλωκοπούλου – 2nd Nikoletta Kowalska – 3rd Ρενάτε Λύρη

Ευχαριστούμε όλους του αθλητές, χορηγούς και επισκέπτες για ακόμα ένα αξέχαστο Kitesurf Festival και ανανεώνουμε το ραντεβού για το 8ο Kitesurf Festival το 2019. 

Δείτε τις φωτογραφίες αγώνων εδώ