Στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το 3rd Greece On Board Festival by Frulite OnTheGo, στο Καράβι στο Σχοινιά και αυτή τη χρονιά το event επικεντρώθηκε στο άθλημα του windsurf αλλά και στην νέα γενιά, τους μελλοντικούς αθλητές των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας.

To Greece On Board Festival μετράει ήδη δύο χρόνια διοργανώσεων και τις δύο πρώτες χρονιές είχε ως επίκεντρο πολύ δυνατούς αγώνες SUP αφού την πρώτη χρονιά έγιναν οι πρώτοι long distance και technical race αγώνες υπό ενιαία βαθμολογία, ενώ την δεύτερη χρονιά φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Eurotour.

Εφέτος, το σκεπτικό τροποποιήθηκε και σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Hellenic Speed and Slalom Windsurfing Association, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Freeride του συνδέσμου καθώς και happenings, αγώνες skimboard από το Lineup Surf Shop, αγώνες windsurf για τα παιδιά καθώς και πολλές άλλες δράσεις.

Στη φθινοπωρινή περίοδο που διανύουμε, είχαμε την τύχη να έχουμε σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ανοικτό ουρανό του Σχοινιά, κάτι που παρότρυνε αθλητές και φίλους να έρθουν στο φιλόξενο χώρο, στο Καράβι, για ένα διήμερο γεμάτο δράση πάντα με την δύναμη που προσφέρει το Frulite OnTheGo, φυσικά.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Το Σάββατο το πρωί, η μέρα ξεκίνησε με την υποδοχή  και τις εγγραφές των αθλητών και φίλων των αθλημάτων, για όλες τις δραστηριότητες του διημέρου. Με μεγάλη χαρά, είδαμε νέα παιδιά να έρχονται για τις πρώτες εγγραφές στους αγώνες skimboard και «young guns» windsurf race.

Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο το θέαμα να βλέπουμε γονείς να γράφουν τα παιδιά τους, ενώ στα πρόσωπα των μικρών αθλητών να αποτυπώνεται μια γλυκιά ανησυχία και μια προσμονή. Όμως το Σάββατο, δεν είχε αγώνες για τους μικρούς μας φίλους. Είχε προπόνηση, μαθήματα και διασκέδαση πάνω σε κάθε λογής σανίδι!

Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και σε τρεις ανθρώπους που πραγματικά συνέβαλαν με την ψυχή τους σε όλο αυτό το σκηνικό, αφού ακούραστα όλο το διήμερο κάθισαν δίπλα στα παιδιά με αμείωτη όρεξη και τους έδειξαν τα πρώτα τους βήματα στις σανίδες.

Μιλάμε για τους, Τάσο Παπαδημητρίου, που μαζί με το το crew της σχολής windsurf στο Καράβι, έγραψε για ακόμα μια φορά αμέτρητα χιλιόμετρα δίπλα σε όλους όσους ήθελαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο windsurf, τον Στέλιο Παρίση, υπεύθυνο του Lineup Surf Shop που μαζί με τους Slipwoods έδειξαν τα πρώτα γλιστρήματα με το skimboard και φυσικά την Αστερία Γρίλλα που μύησε μικρούς και μεγάλους στα μυστικά στης Yoga και SUP Yoga.

Εκτός όμως από το skimboard, windsurf και SUP Yoga, το πρόγραμμα είχε εισαγωγή στο άθλημα του SUP, όπου ο Νίκος Αθανασίου με την ομάδα του και με τον εξαιρετικό εξοπλισμό της BICSUP ανέλαβε να δώσει τις πρώτες συμβουλές στον κόσμο που ήθελε να δοκιμάσει αυτό το συναρπαστικό άθλημα.

Παράλληλα απ’ όλες αυτές τις δράσεις, είχε στηθεί και μια μικρή έκθεση εξοπλισμών του 2018 από δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου και χορηγούς του Hellenic Slalom Tour 2017 – την 4-Sports και την Fun Sports, όπου εκεί μπορούσε κάποιος να δει εξοπλισμούς της νέας χρονιάς, να μιλήσει με τους αντιπροσώπους αλλά και να δοκιμάσει εξοπλισμούς. Φυσικά στην έκθεση μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κόσμου τα δύο τελευταία trends των αθλημάτων με τους φουσκωτούς εξοπλισμούς (πανιά, σκάφη sup & windsurf) καθώς και το foil.

Φυσικά η μέρα περιελάμβανε πολλές ακόμα δραστηριότητες και καθώς ο μεσημεριανός ανατολικός της περιοχής ανέβασε ένταση, ο σύνδεσμος HSSWA και η Τζέλη Σκαρλάτου ξεκίνησαν να στήνουν το στίβο του Freeride, αφού πλέον όλοι οι αθλητές είχαν καταφτάσει στο Καράβι.

Οι πρώτες κούρσες του freeride δεν άργησαν να ξεκινήσουν και η παραλία γέμισε αθλητές, πανιά και σκάφη σε επεισοδιακές εκκινήσεις και πολύ fun μπροστά από τους επισκέπτες του Καραβιού που εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα.

Ο τερματισμός περιλάμβανε τρέξιμο στην παραλία και δυνατά highfives μπροστά από το ψυγείο του FRULITE OnTheGο καθώς και χυμούς για τους αθλητές να να πάρουν τη δύναμη να συνεχίσουν!

Αξίζει να σημειώσουμε και να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, που για ακόμα μια φορά φρόντισε με τις εξειδικευμένες γνώσεις του προσωπικού του να μας παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια εντός και εκτός θάλασσας για όλες τις δράσεις του 3rd Greece On Board Festival.

 

Η μέρα συνεχίστηκε με ταυτόχρονες δράσεις για όλους, με πολλά χαμόγελα σε μια παραλία που περισσότερο θύμιζε πάρκο με πολλά σανιδοπαιχνίδια και διασκέδαση για όσους ήταν εκεί.

Το μεγάλο γεγονός της 1ης ημέρας του 3rd Greece On Board ήταν το party απονομών αλλά και η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου βίντεο από τον αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου στην Πάρο. Η προσέλευση ήταν μεγάλη καθώς όλοι οι αθλητές και φίλοι ήταν εκεί για να απολαύσουν αυτή την γιορτή, που ουσιαστικά έκλεισε το Hellenic Slalom Tour 2017 και σηματοδότησε την έναρξη του 2018.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο απολογισμό του προέδρου του HSSWA, Γιώργο Γουλιέλμο και αμέσως μετά ξεκίνησε η προβολή του βίντεο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάρου που ετοίμασε το WBSF, θυμίζοντας σε όλους στιγμές ενός από τα πιο επιτυχημένα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Η γιορτή έκλεισε με την αναφορά του Φίλιππου Αδαμίδη για τα μελλοντικά σχέδια του συνδέσμου,  τις απονομές των νικητών του Hellenic Slalom Tour 2017 και φαγητό επιμελημένο με πολύ φροντίδα από τον οικοδεσπότη Μπάμπη Μανιάτη υπό της μουσικές του DJ.

Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη ημέρα.

Η 2η ημέρα του 3rd Greece On Board ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό και γεμάτο πρόγραμμα: skimboard contest, αγώνα windsurf των «Young Guns», την ολοκλήρωση των αγώνων Freeride, αλλά και τον προπονητικό αγώνα του Συνδέσμου HSSWA.

Ο καιρός πάλι σύμμαχός μας με τους επισκέπτες να αυξάνονται και όλοι ήταν έτοιμοι για διαγωνισμούς και δράσεις. Το πρώτο contest της ημέρας άρχισε με το άθλημα του skimboard και όλοι οι μικροί αθλητές μαζεύτηκαν για το riders meeting και την ενημέρωση από τον Στέλιο.

Το ladder ετοιμάστηκε και τα heats ξεκίνησαν!

Όλα τα παιδιά που πήραν μέρος το διασκέδασαν και μετά από περίπου μιάμιση ώρα αγώνα οι κριτές έδωσαν τους νικητές με τον Τσιώτα Θεώδορο να κερδίζει την πρώτη θέση, τον Παρίση Νίκο στην δεύτερη και τον Πάλη Στέφανο την τρίτη.

Αμέσως μετά, το πρόγραμμα περιλάμβανε τους αγώνες windsurf «Young Guns» με τους νεαρούς windsurfers να παίρνουν την σκυτάλη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς στίβο, στον οποίο δοκιμάστηκαν για 3 κούρσες.

Ο συνήθης ύποπτος Νικόλας Μανιάτης κατέλαβε την πρώτη θέση, ο Ντούμης Γιάννης την δεύτερη και ο Νίκας Άγγελος την τρίτη.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες!

Οι καιρικές συνθήκες ήταν κατάλληλες, ιδανικές για το ξεχωριστό θέαμα, που αντίκρισαν όσοι ήταν στην παραλία. Η εταιρεία FUNSPORTS και ο Σπύρος Ζώτος άρχισαν τις «χαμηλές πτήσεις» με τον εξοπλισμό Foil σε μια πολύ εντυπωσιακή επίδειξη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες κούρσες των αγώνων Freeride και το προπονητικό camp του Συνδέσμου. Ο στίβος στήθηκε εκ νέου από την Τζέλη Σκαρλάτου και οι αγώνες ξεκίνησαν πάντα με την δύναμη που τους προσέφερε το FRULITE OnTheGo.

Με ίδια εκκίνηση τύπου «beach start» και τους εντυπωσιακούς τερματισμούς, ολοκληρώθηκαν άλλες τρεις κούρσες, συνολικά έξι για το διήμερο και τα τελικά αποτελέσματα βρήκαν στην πρώτη θέση το παιδί θαύμα Νικόλα Μανιάτη, στην δεύτερη τον Μάρκο Βασιλόπουλο και στην τρίτη τον Χρήστο Χατζή.

Mετά την απονομή του freeride, το διήμερο άρχισε να κλείνει σιγά σιγά με όλους τους αθλητές και επισκέπτες να απολαμβάνουν τις τελευταίες βόλτες στην πανέμορφη παραλία του Σχοινιά! Με το τελευταίο Yoga session από την Αστερία και την μεγάλη κλήρωση της λαχειοφόρου του Συνδέσμου, έκλεισε ένα από τα πιο όμορφα διήμερα που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα!

Σας ευχαριστούμε όλους όσους ζήσατε μαζί μας αυτή την διήμερη γιορτή των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για 4th Greece On Board Festival το 2018!