Έφτασε η ώρα για ένα event που είχαμε μεγάλη προσμονή από την αρχή της ιδέας του και πιστεύουμε ότι άξιζε τον κόπο καθώς όλα δείχνουν ότι ωρίμασε αρκετά ώστε να γίνει με τις καταλληλότερες των προϋποθέσεων.

Το «SUP STYLE CHALLENGE » θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι ένα SUP Surf open contest που θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση του Δημιουργικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πλατάνου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και μεγάλο χορηγό την εταιρεία Nixon.

Ως τοποθεσία έχει επιλεχθεί η Βορειοδυτική Κρήτη και συγκεκριμένα η παραλία Φαλάσαρνα, μια περιοχή που παρουσιάζει κατάλληλες συνθήκες κύματος, ιδανικές ώστε να προκαλέσουν την επιδεξιότητα των αθλητών και το θέαμα του αθλήματος.

Όλη η κοινότητα των αθλητών του sup surf ήταν σε αναμονή και παρά το ότι το άθλημα είναι σχετικά νέο, ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και το έχει αγαπήσει αρκετά, ενώ κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει και εξελίσσουν το επίπεδο τους αρκετά.

Για την καλύτερη επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής, αρχικά είχε οριστεί περίοδος αναμονής από 14/7 μέχρι 28/7/2017, μέχρι να παρουσιαστεί η κατάλληλη καιρική πρόγνωση.

Τελικά, η πρόγνωση έκανε την εμφάνισή της ακριβώς στην εκπνοή της περιόδου αναμονής, καθώς θα επικρατήσει ένα δυνατό σύστημα Δυτικού-Βοριοδυτικού ανέμου που θα φέρει ικανοποιητικές συνθήκες κύματος.

Έτσι την Παρασκευή 28/7 η παραλία στα Φαλάσαρνα θα υποδεχτεί την πρώτη διοργάνωση του SUP STYLE CHALLENGE!

Οι αγώνες του SUP STYLE CHALLENGE, θα ακολουθήσουν πρότυπα διεθνών αγώνων και είναι μεγάλη μας τιμή, ότι ο head judge του event είναι ο Dave Reed ο οποίος έχει μεγάλη προϋπηρεσία στο χώρο του surf σαν international surf judge στο ASP (πλέον WSL) και Race Director του UK Pro Surf Tour.

O Dave Reed διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες και αυτό που προσδοκούμε, είναι να μας μεταφέρει την εμπειρία και τεχνογνωσία του, τόσο σε εμάς τους διοργανωτές, όσο και στους ίδιους τους αθλητές.  

Oι θεατές που θα παρευρεθούν στην παραλία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, αναμένεται να απολαύσουν εντυπωσιακό θέαμα, από τους συμμετέχοντες αθλητές, για τους οποίους θα υπάρχουν παροχές όπως δωρεάν διαμονές και βραδινές εκδηλώσεις. Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί ανάλογα με τις συνθήκες και θα διαρκέσει αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα, ενώ οι απονομές των νικητών αναμένεται να πραγματοποιηθούν λίγο πριν την δύση του ηλίου, με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει η δυτική ακτή της Κρήτης.

Το Surf Island και το Playa Paraiso, θα φιλοξενήσουν στις ευρύτερες εγκαταστάσεις τους την διοργάνωση, αθλητές και επισκέπτες όπως αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα σε αυτή την υπέροχη άκρη της Κρήτης.

Σημαντική είναι και η υποστήριξη των Χορηγών του event: BIC SPORT, SECRET SPOT, FCS, BIC SUP, όπως και των τοπικών φορέων που φροντίζουν για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων και συγκεκριμένα ο Δήμος Κισσάμου, το Αννουσάκειο Ίδρυμα και ο Ερυθρός Σταυρός Κισσάμου καθώς και πλήθος τοπικών επιχειρήσεων.

Σας περιμένουμε όλους, την Παρασκευή 28/7, στην μαγευτική παραλία στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, για να απολαύσετε το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει το sup-surf!

Οι αθλητές μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και να εγγραφούν, εδώ: https://www.wbsf.gr/events/1st-sup-style-challenge-wbsf/