Από την αρχικές συζητήσεις για τη διοργάνωση του Mediterranean Surf Contest, ένα μεγάλο ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί και να οργανωθεί ήταν, ποιος θα μπορούσε να κρίνει τους αθλητές.

Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε άτομα με εμπειρία διεθνών αγώνων. Το να καλέσεις ανθρώπους από το εξωτερικό που έχουν κρίνει επαγγελματίες αθλητές και έχουν την απαραίτητη εμπειρία για εμάς ήταν μονόδρομος. Όχι για να δώσουμε μια πλασματική αίγλη στους αγώνες του MSC αλλά για να τους παρακολουθήσουμε και να μάθουμε ότι περισσότερο μπορούμε από ανθρώπους που έχουν την κατάλληλη εμπειρία.

Μπορεί θεωρητικά πολλοί να γνωρίζουν τους διεθνείς κανόνες αγώνων και να ξέρουν απ’ έξω όλα τα rule book όμως η εμπειρία αποκτιέται με τον καιρό και στην πράξη. Επιπλέον, όσο καλούς surfers και αν έχουμε,  είναι άλλο το freesurf και άλλο το αγωνιστικό surf.  Και το αγωνιστικό surf, έτσι τουλάχιστον όπως το οραματιζόμαστε, έχει δρόμο μπροστά του. Και έχει δρόμο για όλους, για τους αθλητές και πολύ περισσότερο για εμάς τους διοργανωτές! Έχουμε να μάθουμε πολλά και να εξελιχθούμε!

Έτσι λοιπόν ο Mikel Urigoitia Ugalde  και ο Damien Marly αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και θα ταξιδέψουν από Ισπανία για να κρίνουν και κυρίως για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους, τους πρώτους αγώνες του MSC. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Μάνώλης Κατσαράκης από Θεσσαλονίκη.

Εμείς τους ζητήσαμε να μας που μερικά λόγια για αυτούς και για το contest και σας τους παρουσιάζουμε!

Mikel Urigoitia Ugalde

Ο Mikel είναι Βάσκος και ζει στο Bilbao. Είναι ο manager του surf team της VANS και συμμετέχει και σε πλήθος αγώνων surf ως Beach Announcer. Ο Mikel ενθουσιάστηκε με την ιδέα να συμμετάσχει ως κριτής στο 1st Mediterranean Surf Contest μιας και δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα – πόσο μάλλον για το ρόλο του κριτή σε surf αγώνες.

mikel 2

mikel 3

mikel 1

Του ζητήσαμε να μας πει λίγα πράγματα για τον εαυτό του και για τους αγώνες και μας είπε… λίγα πράγματα:

I’m a 29 yo Basque guy from Bilbao. Never been to Greece before, so thanks for thinking on me!! STOKED!

I’m currently working as Vans Surf TM and Beach Announcer in several surf comps, so willing to be helpful to put a great event within the whole Team!

Lets make it happen guys!

SHAKA!

Damien Marly

Του Damien δεν του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του, για αυτό θα μιλήσουμε λίγο εμείς για αυτόν. O Damien έχει γεννηθεί το 1978 στη Νοτιοδυτική Γαλλία όπου και μεγάλωσε εκεί. Κάνει surf εδώ και 25 χρόνια, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια είναι και εκπαιδευτής surf στην σχολή που διαθέτει. Έχει την εταιρεία Chipiron όπου σχεδιάζει και κατασκευάζει σανίδες surf, ρούχα κλπ. O Damien είναι ο Head Judge στο «Cash For Tricks» by 6.0 (Nike)

damien marly 2

Damien Marly

Damien Marly

Του ζητήσαμε επίσης να μας πει λίγα πράγματα για τον εαυτό του και για τους αγώνες και μας είπε και αυτός… λίγα περισσότερα:

I suck at talking about me…

DOB: 11/08/78

born and raised south west France, surf since 25 years, surf instructor since 10 years +, head judge on the «Cash For Tricks» by 6.0 (Nike), Owner of Chipiron (surfboards, surf school, clothing), and bla bla bla….

Glad to be part of that project!

See you soon.

 

Μανώλης Κατσαράκης

O Μανώλης είναι γνωστός στην ελληνική surf σκηνή. Γιαννιώτης στην καταγωγή και κάτοικος Θεσσαλονίκης, έχει μια ενδιαφέρουσα πορεία με ταξίδια, αναζητήσεις – όλα γύρω από τις σανίδες.

manolis katsarakis

Ο Μανώλης μας τα είπε όλα μόνος του!

– Γεννημένος μεγαλωμένος στα Γιάννενα μπαίνω σαν πιτσιρίκι στον χώρο του skate… (φλώρος μην φανταστείς) – Αργότερα το πάθος μου αυτό περνάει στο snowboard. Στην βόρεια Ελλάδα κάπου στο 2007 γνωρίζω και το σερφ όπου ερωτεύομαι και ξεκινάω να το κυνηγάω παράλληλα με δουλειά στο βουνό και σπουδές.. -αποφασίζω πως σαν γυμναστής θέλω να ασχοληθώ με την νέα μου αγάπη το σερφ…. ξεκινάω τα ταξίδια για εμπειρία και γνώσεις..

-2011 ο δρόμος μου με βγάζει σε Πορτογαλία, Γαλλία, Μαρόκο και Αυστραλία όπου και παίρνω το πτυχίο του ναυαγοσώστη ανοιχτής θαλάσσης surf life saving και το bronze medallion.

– 2012 στην Γαλλία παίρνω την αναγνώριση σαν δάσκαλος του σερφ απο την αυστριακή ομοσπονδία του σερφ (a.s.) και απο την παγκόσμια ομοσπονδία (i.s.a) -2013 και δουλεύω για 6 μήνες σαν δάσκαλος του σερφ στα κανάρια νησιά (fuerteventura) και εξι μήνες σαν μάνατζερ πλέον στην σχολή μου (snowboard school explosivo) τον χειμώνα

-2014 αποφασίζω πως ο χώρος αυτός είναι η ζωή μου και μπαίνω βασικός μέτοχος στο ήδη γνωστό κατάστημα στο χώρο του skate-snow-surf «zero gravity» -2015 παρακολουθώ το σεμινάριο της isa για επίσημος κριτής -καλοκαίρι του 2015 κάνω τον πρώτο μου αγώνα σαν κριτής στην Τήνο στο rhythm expression session.

-2050 συνεχίζω να κυνηγάω το κύμα και να διασκεδάζω την κάθε στιγμή στο βουνό και στην θάλασσα πάντα παρέα με φίλους!

Αυτοί λοιπόν θα είναι οι βασικοί κριτές μας οι οποίοι μαζί με την υπόλοιπη υποστηρικτική ομάδα θα αναλάβουν να βγάλουν τους νικητές στο 1st Mediterranean Surf Contest.

Τους ευχαριστούμε προκαταβολικά, και ελπίζουμε να τους δούμε πολύ σύντομα!!!!