Σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις για την προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος,  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ταχύτητας και Σλάλομ (HSSWA) με την συνεργασία του WBSF και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης,της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου αλλά και άλλων τοπικών φορέων, παρουσιάζουν το 3ο stop του Helenic Slalom Tour 2017 σε ένα καινούργιο και πολλά υποσχόμενο μέρος, την παραλία Κουρεμένου Σητείας, στις 23, 24 & 25/6/2017.

Οι προετοιμασίες για το event έχουν αρχίσει από πολύ νωρίς, μέσα στη χρονιά πέρασαν από διάφορα στάδια και ολοκληρώθηκαν με την επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8/6, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, όπως και άλλων παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης, του Πρόεδρου του Συνδέσμου Γιώργου Γουλιέλμου αλλά και του εκπρoσώπου του WBSF, Νίκου Αθανασίου (δείτε περισσότερα εδώ) .

FONIEN.GR

Μετά το τέλος της Συνέντευξης Τύπου στον Άγιο Νικόλαο, η ενημέρωση συνεχίστηκε, με την κα Π. Πετράκη, τον Γ. Γουλιέλμο και τον Ν. Αθανασίου να επισκέπτονται την ζωντανή εκπομπή «Live με την Αντιγόνη» του TV CRETA.

TV Creta – Live με την Αντιγόνη

Μετά την αναβολή του 2oυ stop στην Ανάβυσσο, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Κρήτη και την παραλία του Κουρεμένου. Εκεί, ο αέρας είναι περισσότερο από δεδομένος και το 3ήμερο προβλέπεται να είναι γεμάτο από κούρσες. Όλοι οι αθλητές περιμένουν με ανυπομονησία τον συγκεκριμένο αγώνα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην βαθμολογία της χρονιάς, με ανοιχτούς λογαριασμούς να υπάρχουν στην πρώτη 10-άδα από τον προηγούμενο αγώνα.

Σημαντική επίσης είναι και η εμφάνιση κάποιων φαβορί όπως ο Άλκης Βωβός, που δεν κατάφερε να συμμετάσχει στον πρώτο αγώνα λόγω των σπουδών του και ο οποίος είναι ιδιαίτερα δυνατός σε αυτές τις συνθήκες μετά την περσινή του εμπειρία στα Κανάρια νησιά, αλλά και άλλων αθλητών που περιμένουν αυτές τις συνθήκες (με δυνατό αέρα και chop).

Άλλη μια νέα εμφάνιση θα είναι αυτή του Νικόλα Σκαρλάτου, που θα ξαναγυρίσει πάλι στους αγωνιστικούς στίβους σαν αθλητής και θα ακολουθήσει όλη την υπόλοιπη χρονιά. Όλοι οι Αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα και να απολαύσουν τις παροχές που θα έχει θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον σύνδεσμο έως τις 15/6 όπως αναφέρεται στην προκήρυξη για να δηλώσουν συμμετοχή.

Η γεωγραφική θέση της συγκεκριμένης παραλίας έχει 2 πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα όσον άφορα το αγωνιστικό κομμάτι του 3ημέρου.

Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι η συχνότητα του ανέμου η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη αφού στην περιοχή φτάνουν και οι Βοριάδες με μεγάλη ένταση, αλλά και οι Δυτικοί με λίγο λιγότερη, αλλά παραπάνω από ικανοποιητική για αγώνες slalom. Αυτό σημαίνει ότι το τριήμερο θα έχει αρκετές κούρσες και θέαμα από όλους τους συμμετέχοντες

Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η διεύθυνση του ανέμου η οποία είναι side shore δηλαδή πλάγια στην παραλία και έτσι δίνει την δυνατότητα στους θεατές είτε γνωρίζουν το άθλημα είτε όχι, να έχουν πολύ καλή οπτική των αγώνων με τις κούρσες μερικά μόνο μέτρα από την παραλία.

photo by «Gone Surfing»

Η παραλία του Κουρεμένου θα είναι ειδικά διαμορφωμένη για να υποδεχθεί κοινό και αθλητές, με διάφορες κατασκευές και παράπλευρες εκδηλώσεις κάθε ημέρα για όλους , από τους μικρούς μας φίλους μέχρι και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Περισσότερα για τις παράπλευρες εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε εδώ.

Η πλαισίωση ενός αγώνα windsurf με εκδηλώσεις όπως η συναυλία των Imam Baildi, οι δράσεις για τα παιδιά αλλά και ο υπόλοιπες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου που τον φιλοξενεί, είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς φέρνουν όλο και πιο πολύ κόσμο κοντά στη θάλασσα και το άθλημα και είναι ίσως ο μόνος δρόμος για μια ολοκληρωμένη, μεγάλη και σοβαρή διοργάνωση όπως αυτή και που θέλουν να θεσπίσουν όλα τα μέρη αυτής της προσπάθειας, έτσι ώστε να φτάσει αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός και να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερους διεθνείς αγώνες. Αυτό είναι και το αποτέλεσμα που εύχονται και προσμένουν όλοι.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύτιμη συμβολή και στήριξη της Τοπικής κοινότητας στην διοργάνωση, όπου με την βοήθειά τους η διοργάνωση θα έχει την δυνατότητα να παρέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές και παροχές προς αθλητές και επισκέπτες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ημέρου και πληροφορίες για τους επισκέπτες, θα ανακοινωθούν σύντομα.