Για την επιλογή μιας διαδρομής SUP downwind και για να πραγματοποιηθεί με σχετική ευκολία, ισχύουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια όπως η ασφάλεια, η εύκολη πρόσβαση και το κυριότερο… η διασκέδαση!

Η περιοχή στο Αρκούδι Κυλλήνης είναι το δυτικότερο άκρο της Πελοποννήσου άρα και κοντά σε κυματισμό ανοιχτής θάλασσας (swell), το οποίο είναι θετικό μιας και αυτού του είδους ο κυματισμός είναι ο ιδανικός για ένα downwind run.

Σε μια αποτυχημένη εξόρμηση για sup surfing λοιπόν, ανακαλύψαμε ότι με μια συγκεκριμένη διεύθυνση αέρα, υπήρχε πολύ εύκολη πρόσβαση από flat νερό με offshore άνεμο κατευθείαν στο swell και την ανοιχτή θάλασσα.

IMG_6224-arkoudi

Το επόμενο πράγμα που έπρεπε να γίνει ήταν να μελετηθεί σε χάρτη που θα κατέληγε αυτή η διαδρομή ώστε να ήταν αρκετά μεγάλη, για να αξίζει τον κόπο, και αν το μέρος που θα κατέληγε ήταν το ίδιο ασφαλές .

Με την πρώτη ματιά στο χάρτη ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος αφού όλες οι προϋποθέσεις καλυπτόντουσαν και η γραμμή που χαράχτηκε από το Αρκούδι σταμάτησε στο λιμάνι στο Παλούκι.

Στο χάρτη δεν φαίνονταν κάποιο εμπόδιο κατά μήκος της διαδρομής οπότε το μόνο που έμενε ήταν να δοκιμαστεί, ώστε να διαπιστωθεί και στην πράξη η ασφάλεια της διαδρομής και εάν ο άνεμος και το swell σε κατευθύνουν σωστά και ομαλά στο Παλούκι.

Την ημέρα της δοκιμής υπήρχε ο σχετικός εκνευρισμός που ακολουθεί η εξερεύνηση μιας άγνωστης διαδρομής,  αλλά γρήγορα έφυγε καθώς από την αρχή τα σημάδια ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Start point: Αρκούδι

Ο αέρας και το κύμα οδηγούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα στον προορισμό και όλη η διαδρομή κύλησε πολύ ομαλά και ιδιαίτερα ευχάριστα.

Το μόνο που δεν έχει υπολογιστεί ήταν η διάρκεια, η οποία ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε και καθιστά το run ιδιαίτερα απαιτητικό με καλή φυσική κατάσταση του αναβάτη ….