Greek Freestyle Windsurf Tour 2015 Finals & Naxian Freestyle Contest V.02

Μετά από ένα false alarm για το σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου, ένα δυνατό σύστημα έκανε την εμφάνιση του για το διήμερο που μας πέρασε και το πράσινο φως δόθηκε για τον μεγάλο τελικό του Greek Freestyle Windsurf Tour 2015 σε συνεργασία με το Naxian Freestyle Contest v.02, διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπό την μεγάλη χορηγία της εταιρείας Veronis Jacobsen Development & Constructions.

Ο καιρός έκρυβε πολλές εκπλήξεις στους αθλητές, διοργανωτές και την ομάδα του WBSF, αφού αμέσως μετά την ανακοίνωση του event  άλλαζε διαθέσεις κάθε 6 ώρες ….

Τίποτα όμως δεν εμπόδισε τους αθλητές να ταξιδέψουν από πολλά μέρη της Ελλάδας και έναν από τη Γερμανία, με προορισμό την όμορφη και φυσερή Νάξο εκτός από το απαγορευτικό απόπλου του πρωινού του Σαββάτου που άφησε κάποιους αθλητές στην Αθήνα.

Η πρώτη μέρα του event έκρυβε πολλές εκπλήξεις ξεκινώντας με βροχή αέρα και πλημμύρες!

Το θέαμα που αντίκρισε η ομάδα του WBSF  το Σάββατο το πρωί στην πλημμυρισμένη Laguna, έκανε απαγορευτική την διεξαγωγή του event στο προκαθορισμένο σημείο, όπου όλα ήταν έτοιμα από την προηγούμενη μέρα.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

Όμως, με το βασικότερο στοιχείο τον αέρα να είναι εκεί, όλοι οι μηχανισμοί κινητοποιήθηκαν και το event  μεταφέρθηκε μπροστά από το Flisvos Sports Club.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

17 αθλητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τους κριτές και ενημερώθηκαν για το τρόπο διεξαγωγής του αγώνα, τον στίβο και οτιδήποτε άλλο χρειάζονταν για να αντιμετωπίσουν τους 30 κόμβους και τις δύσκολες συνθήκες της θάλασσας

Για άλλη μια φορά είχαμε καινούργια μικρά παιδιά που λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά στους αγώνες, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το μέλλον τους ανήκει.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

Στο αθλητικό κομμάτι μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο αγώνας ήταν σταθμός στην ιστορία του Ελληνικού freestyle windsurf αφού μετά από 8 χρόνια όπου το βάθρο μοιράζονταν ανάμεσα σε 3 συγκεκριμένους  αθλητές, ήρθε η στιγμή που όλοι -και ειδικά αυτοί οι 3- περίμεναν: ένας νεότερος αθλητής να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει ένα event.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

Το όνομα αυτού, Φοίβος Τσουπράς, άρτια αφιχθείς από την Γερμανία και το Κίελο, έχοντας ήδη δείξει τα δόντια του στους Γερμανικούς αγώνες κατακτώντας την 3 θέση ανάμεσα σε αθλητές πολύ καλού επιπέδου, ήρθε στην Νάξο για να κάνει το ίδιο και τα κατάφερε πολύ καλύτερα.

Με ιδιαίτερα ωραίο στυλ, σταθερή απόδοση ανεξαρτήτως των δύσκολων συνθηκών εντυπωσίασε, τους κριτές, το κοινό και τους συναθλητές του με την εμφάνιση του και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Τις υπόλοιπες 2 θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι συνήθεις ύποπτοι Αλέξανδρος Πράπας και Παντελής Παππαγιανόπουλος που με τον Σταμάτη Προμπονά να μην αγωνίζεται (τουλάχιστον εντός στίβου) διατηρούσαν και οι 2 τις ελπίδες τους για την πρώτη θέση στο Overall ranking.

Οι υπόλοιποι αθλητές που ξεχώρισαν ήταν ο local Μανόλης Ορφανός, που έδειξε άνεση με τις συνθήκες και δυναμικό windsurf  όπως και ο Περικλής Πολίτης που φάνηκε να διασκεδάζει τις συγκεκριμένες συνθήκες γράφοντας πολλές ώρες στο νερό και εκτός contest.

Το σημαντικότερο γεγονός όμως μετά την νίκη του Φοίβου ήταν οι επιδόσεις του Μάρκου Αναστασόπουλου και του Lennart Neubauer οι οποίοι μόλις στο προηγούμενο event στο Δρέπανο προσπαθούσαν τις πρώτες τους φιγούρες και μετά απο 5 μήνες έφτασαν να κάνουν speed loop και από τις 2 μεριές μέσα στα heat τους. Respect μόνο!

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Μάρκος Αναστασόπουλος

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Lennart Neubauer

Η πρώτη μέρα έφτασε μέχρι την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του double elimination και έκλεισε με ένα πολύ ζεστό και ωραίο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, όπου δεν έλειπε κανείς.

Η αναμονή για καλύτερες συνθήκες και ήλιο την δεύτερη μέρα δεν επαληθεύτηκαν και έτσι οι αθλητές και διοργανωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τις ίδιες συνθήκες και το double elimination ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί, με τα πρώτα heat στο νερό στις 9:30!!

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

Στο σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα παιζόντουσαν οι 5 θέσεις του event και του Overall ranking. O Πολίτης κατάφερε να επικρατήσει του Ορφανού και να κατακτήσει την 5η θέση στο event και την 3 Overall σε ισοβαθμία (αλλά καλύτερο τελευταίο αποτέλεσμα) με τον Ζαρκαδούλα. Ο Παπαγιανόπουλος έκανε ένα mini come back και έφτασε τελικό για να αρκεστεί στη δεύτερη θέση του Event αλλά  στην πρώτη overall για τη φετινή χρονιά αφήνοντας τον Πράπα στην τρίτη του event και δεύτερη overall. Οι 2 αθλητές έδειξαν πολύ σταθερή απόδοση μέσα στην χρονιά σε όλες τις συνθήκες και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Οι αθλητές έδωσαν πραγματική μάχη με τον αέρα όχι μόνο για καλύτερη θέση στην κατάταξη, αλλά και για το χρηματικό έπαθλο των 1.000€, που μοιράστηκε στους 6 πρώτους και πλούσια δώρα MEXX!

Η κατάταξη του δεύτερου event του Naxian Freestyle Contest διαμορφώθηκε ως εξής:

1.    Τσουπράς Φοίβος (0.7)
2.    Παπαγιαννόπουλος Παντελής (2)
3.    Πράπας Αλέξανδρος (3)
4.    Αθανασίου Νίκος (4)
5.    Πολίτης Περικλής (5)
6.    Ορφανός Μανόλης (6)
7.    Ζαρκαδούλας Ηλίας (7.5), Neubauer Lennart (7.5)
9.   Κουτσούμπας Γιώργος (10.5), Αναστασόπουλος Μάρκος (10.5), Νιφόρας Μάριος (10.5), Μητρούλιας Δημήτρης (10.5)
13. Παπαγαλάνης Μιχάλης (14.5), Σαραλιώτης Σωκράτης (14.5), Γεωργιάδης Τίτος (14.5), Κωνσταντίνος Πισχίνας (14.5)
17. Κουτσομήτρος Παναγώτης

greek-freestyle-windurf-tour-2015-naxian-wbsf-035

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Event’s Winners

Και το Overall ranking:

1. Παπαγιαννόπουλος Παντελής

2. Πράπας Αλέξανδρος

3. Πολίτης Περικλής / Ζαρκαδούλας Ηλίας

greek-freestyle-windurf-tour-2015-naxian-wbsf-032

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Overall Winners

Το σοβαρό θέαμα μας το επιφύλαξε για το τέλος η Νάξος όμως με μια πολύ γρήγορη απόφαση το event μεταφέρθηκε στο Laguna Beach Park και το lagunaki πήρε φωτιά με ένα super session που θα μείνει στην ιστορία με air chachoo, culo και προσπάθειες shifty και air skopu στα 40 knots.

Οι riders χωρίστηκαν σε 4άδες και είχαν αρκετό χρόνο να δείξουν την καλύτερη τους φιγούρα: Τσουπράς, Πράπας, Ζαρκαδούλας, Παπαγιαννόπουλος, αλλά και ο Δημήτρης Μαλλιόπουλος ο οποίος έφτασε στη Νάξο μετά την άρση του απαγορευτικού,  με ένα culo που έκανε την παραλία να ουρλιάζει, έδειξαν ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους αθλητές του εξωτερικού.

Οι 3 καλύτερες φιγούρες που κέρδισαν την θέση στο βάθρο και δωροεπιταγές από Secret Spot, MFC & Rip Curl ήταν:

  1. Τσουπράς Φοίβος (Skopu)
  2. Ζαρκαδούλας (Βurner one handed)
  3. Μαλλιόπουλος Δημήτρης  (culo)
greek-freestyle-windurf-tour-2015-naxian-wbsf-033

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Super Session Winners

Για τις απονομές των αγώνων παραβρέθηκε ο Έπαρχος της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κος Ιωάννης Μαργαρίτης  οποίος βράβευσε τους νικητές.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλους τους χορηγούς μας, του υποστηρικτές και εθελοντές μας που με την πολύτιμη βοήθειά τους ολοκληρώθηκε ένα συναρπαστικό διήμερο στη Νάξο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

portara-wbsf-naxos-gfwt2015-IMG_3582a

 

Σύντομα όλες οι φώτο και βίντεο!

Major Sponsor:

Veronis Jacobsen Development & Constructions |

Hosted by:

Laguna Beach Park | Flisvos Sport Club | Flisvos Water Sports |

Powered by:

Water Board Sports Festival (WBSF) |

Organised by:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου |

Sponsors:

Sony Action Cam | Rip Curl | MFC | Swing | Octopus | Mexx | Waffle House | MayaPicasso | Scirocco | Τυροκομία Νάξου | ΕΑΣ Νάξου | Naxos Tours | Meze Meze | Naos | On the Rocks | Rendez Vouz | TGS | L’ Osteria |

Communication Sponsors:

Ote TV | Mad | Mad Radio | Oneman | News247 | Sport24 | Sport24 Radio | windsurfing.gr | Naxos Press | Sport Cyclades | Κυκλαδική |

By | Οκτώβριος 27th, 2015|Freestyle Windsurf News|

Greek Freestyle Windsurf Tour 2015 Finals & Naxian Freestyle Contest V.02

Αfter a false alarm for the weekend 3-4 October, a strong system made its appearance for the past two days and the green light was given for the big final of the Greek Freestyle Windsurf Tour 2015 in cooperation with the Naxian Freestyle Contest v.02, organized by of the Prefecture of South Aegean and under the big sponsorship of the Veronis Jacobsen Development & Constructions company.

The weather was hiding many surprises to the athletes, organizers and the team of WBSF, since after the announcement of the event it was changing mood every 6 hours……

But nothing prevented the athletes traveling from different parts of Greece and one from Germany, with a destination to the beautiful and windy Naxos apart from the prohibition departure on Saturday morning which left some athletes to Athens.

The first day of the event was hiding a lot of surprises starting with rain, wind and floods!
On Saturday morning the spectacle of the flooded Laguna that the team of WBSF faced, made the running of the event impossible at the designated spot, where everything was ready from the previous day.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

But since the basic element, the wind, was there, all the mechanisms were mobilized and the event was transferred in front of the Flisvos Sports Club.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

17 athletes gathered in front of the judges and were informed about the conditions of the race, the track and everything necessary to them in order to confront the 30 nodes and the difficult conditions of the sea.

For one more time we had newcomers, young kids, who were taking part for their first time to the races sending in this way their message that the future belongs to them.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

As for the athletic part we can say that this race was an important landmark in the history of the Greek free style windsurf. After 8 years that the winners’ stand was shared among 3 certain athletes, this was the time which all were looking forward – mostly those 3 : a younger athlete made the surprise and won one event.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

His name is Fivos Tsoupras and arrived recently from Kiel-Germany having already showed his teeth to the German races by gaining the 3rd place among athletes of very good level. He came to Naxos to repeat his achievements and he did it much better.

With a special nice style, stable performance no matter the difficult conditions, he impressed the judges, the people and his co-athletes and he fairly conquered the first place.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

The rest 2 places of the stage were covered by the usual suspects Alexandros Prapas and Pantelis Papagianopoulos who with Stamatis Promponas (he didn’t participate at least in the track) were keeping both their hopes for the first place at the Overall ranking.

The other athletes who distinguished, were the local Manolis Orfanos who was very convenient with the conditions and had dynamic wind surf and Periklis Politis who enjoyed the certain conditions by staying in the water many hours even out of the contest.

But the most important incident except the win of Fivos were the performances of Markos Anastasopoulos and Lennart Neubauer who just at the previous event in Drepano were trying their first demonstrations and after 5 months they managed to perform speed loop from both sides in their heat. Respect only!

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Μάρκος Αναστασόπουλος

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Lennart Neubauer

The first day reached up to the point of the second turn of the double elimination and closed with a very warm and nice dinner at the local restaurant. Nobody was missing!

Waiting for better conditions and sun the second day, didn’t come true so the athletes and organizers confronted the same circumstances and the double elimination ended exactly , as it had been scheduled, with the first heat in the water at 9.30!!

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02

Under these circumstances, the 5 places of the event and the Overall ranking were still doubtfull. Politis managed to prevail over Orfanos and to get the 5th place at the event and the 3rd Overall in tie shall ( but best last result) with Zarkadoulas. Papagianopoulos had a mini come back and he reached the final by taking the second place of the Event but the first overall for this year, leaving for Prapas the third place o f the event and the second overall .The 2 athletes showed a very stable performance during this year under all circumstances and they deserve many congratulations.

The athletes gave a real fight against the wind not only to get a better place in the classification but for the money prize of 1.000€, which was shared among the 6 first and rich gifts from MEXX!

The classification of the second event of the Naxian Freestyle Contest was formed as following:

1. Tsoupras Fivos (0.7)
2. Papagianopoulos Pantelis (2)
3. Prapas Alexandros (3)
4. Athanasiou Nikos (4)
5. Politis Periklis (5)
6. Orfanos Manolis (6)
7. Zarkadoulas Ilias (7.5), Neubauer Lennart (7.5)
9. Koutsoumpas Giorgos (10.5),Anastasopoulos Markos (10.5),Niforas Marios (10.5), Mitroulias Dimitris (10.5)
13. Papagalanis Michalis (14.5), Saraliotis Sokratis (14.5),Georgiadis Titos (14.5), Konstantinos Pischinas (14.5)
17. Koutsomitros Panagiotis

greek-freestyle-windurf-tour-2015-naxian-wbsf-035

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Event’s Winners

And theOverall ranking:

1. Papagianopoulos Pantelis
2. Prapas Alexandros
3. Politis Periklis/ Zarkadoulas Ilias

greek-freestyle-windurf-tour-2015-naxian-wbsf-032

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Overall Winners

The most important spectacle took place in the end at Naxos. With a quick decision the event was transferred to the Laguna Beach Park and the lagunaki took fire with a super session which will remain in the history with air chachoo, culo and attempts at shifty and air skopu at the 40 knots.

The riders were split in groups of 4 and they had enough time to show their best demonstration: Tsoupras, Prapas, Zarkadoulas, Papagianopoulos but even Maliopoulos who arrived in Naxos after the forestalling of the prohibition and with a culo which made the people in the beach scream, showed that we have nothing to be jealous at from the athletes of abroad.

The 3 best moves which gained a place at the stage and gift checks from Secret Spot, MFC & Rip Curl were:

  1. Tsoupras Fivos (Skopu)
  2. Zarkadoulas Ilias (Βurner one handed)
  3. Malliopoulos Dimitris (culo)
greek-freestyle-windurf-tour-2015-naxian-wbsf-033

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 & Naxian Freestyle Contest V.02: Super Session Winners

For the award of prizes was present the Prefect of the South Aegean Prefecture Mr. Ioanis Margaritis who awarded the winners.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015

We want to thank the Prefecture of South Aegean, all our sponsors, the supporters and volunteers who with their valuable help a very exciting two days event was fulfilled at Naxos. We renew our date for the next year!

portara-wbsf-naxos-gfwt2015-IMG_3582a

Soon more photo and video!

Major Sponsor:

Veronis Jacobsen Development & Constructions |

Hosted by:

Laguna Beach Park | Flisvos Sport Club | Flisvos Water Sports |

Powered by:

Water Board Sports Festival (WBSF) |

Organised by:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου |

Sponsors:

Sony Action Cam | Rip Curl | MFC | Swing | Octopus | Mexx | Waffle House | MayaPicasso | Scirocco | Τυροκομία Νάξου | ΕΑΣ Νάξου | Naxos Tours | Meze Meze | Naos | On the Rocks | Rendez Vouz | TGS | L’ Osteria |

Communication Sponsors:

Ote TV | Mad | Mad Radio | Oneman | News247 | Sport24 | Sport24 Radio | windsurfing.gr | Naxos Press | Sport Cyclades | Κυκλαδική |

By | Οκτώβριος 27th, 2015|Uncategorized|