Project Description

TREEHOUSE CHALLENGE
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ TREEHOUSECHALLENGE FREESTYLE WINDSURF 2017, by WBSF


Τοποθεσία διεξαγωγής: Δρέπανο Αχαΐας Μάιος – Ιούνιος 2017
Πιθανή ημερομηνία αγώνων: Ανοικτή κατόπιν πρόγνωσης απο 1/5/2017
Έκδοση προκήρυξης: [21.5.2017|14:00]

Το πρώτο Treehouse freestyle challenge αποτελεί την συνέχεια του Greek Freestyle Tour – Drepano stop και θα διεξαχθεί στην παραλία Δρεπάνου μεσα στο Μάϊο από το WBSF με την κατάλληλη πρόγνωση αέρα. Το Δρέπανο αποτελεί σημείο αναφοράς για το flat νερό του και τη συχνότητα αέρα που έχει. Το event θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κατάλληλης καιρικής πρόγνωσης μέσα στην περίοδο αναμονής και οι αναβάτες θα ενημερωθούν τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν, από την διοργανωτική ομάδα του WBSF.

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στοTrehouse challenge έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου. Παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών πρέπει να έχουν ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα.

2.2 Όλοι οι αναβάτες υποχρεούνται να προσκομίσουν στη γραμματεία αγώνων την ημέρα της επίδειξης ιατρική βεβαίωση από αρμόδιο Ιατρό που να αποδεικνύει ότι είναι σε φυσική κατάσταση να συμμετάσχουν και ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

2.3 Όλοι οι αναβάτες υποχρεούνται να υπογράψουν τη Βεβαίωση Αποποίησης Ευθύνης (disclaimer) που θα δοθεί από την Γραμματεία αγώνων την ημέρα του event.

2.4 Το πρόγραμμα της επίδειξης θα σταλεί μέσω e-mail στους αναβάτες και θα είναι αναρτημένο στην γραμματεία την ημέρα της επίδειξης.

2.5 Οι αναβάτες οφείλουν να γνωρίζουν και τηρούν το πρόγραμμα της επίδειξης.

2.6 Όλοι οι αναβάτες υποχρεούνται να φορούν την λύκρα τις διοργάνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής αλλιώς θα επωμιστούν ποινή αποκλεισμού.

2.7 Η επίδειξη μπορεί να ακυρωθεί από την επιτροπή εάν οι συνθήκες της θάλασσας κριθούν ακατάλληλες ή επικίνδυνες.

2.8 Στις επιδείξεις συμμετέχουν μόνο οι αθλητές που έχουν δημιουργήσει προφίλ στο σύστημα του WBSF και έχουν επιλέξει το κουτάκι θα συμμετάσχω treehouse challenge στην καρτέλα συμμετοχή σε αγώνες.

2.9 Όλοι οι αθλητές, με τη συμμετοχή τους αποδέχονται να βιντεοσκοπηθούν και να φωτογραφηθούν καθώς και να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία εγγραφής τους στο WBSF (εκτός των στοιχείων επικοινωνίας τους) για τις ανάγκες δημιουργίας πολυμεσικού περιεχομένου και προωθητικών ενεργειών της διοργάνωσης χωρίς καμία απαίτηση προς τον διοργανωτή.

3.1 Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή εξοπλισμού για τους αναβάτες

4.1 Κατά την διάρκεια των heat απαγορεύεται σε αναβάτες εκτός του heat να βρίσκονται μέσα στο χώρο διεξαγωγής αυτού.

4.2 Οι αθλητές οφείλουν να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να υπακούν στις υποδείξεις του head judge.

4.3 Στο χώρο διεξαγωγής του event θα υπάρχει φουσκωτό σκάφος που θα επιβλέπει την διοργάνωση και τους αναβάτες μέσα στο νερό.

5.1 Το Treehouse challenge θα έχει ranking το όποιο θα εφαρμόζει το point system της IFCA χαμηλής βαθμολογίας.

5.2 Η διοργανωτική ομάδα θα τρέξει photo shooting session σε ώρα που θα υποδείξει η επιτροπή στους αναβάτες πλάνα του οποίου θα εκτεθούν στο διαδύκτιο πρoς ψηφοφορία.

5.3 Το event θα διεξαχθεί με την καλύτερη δυνατή καιρική πρόγνωση μέσα στην περίοδο αναμονής, διάρκειας τουλάχιστον 2 εβδομάδων. Το όριο διεξαγωγής θα είναι όταν κάποιος αναβατής μπορεί να εκτελεί φιγούρες με πανί 5.2m2 αλλά και στη διακριτική ευχέρεια του head judge του event.

5.4 Οι οδηγίες και το πρόγραμμα του event θα αποστέλλονται με mail στους εγγεγραμμένους windsurfers μέσα από το website του WBSF, με την ανακοίνωση διεξαγωγής του κάθε event και θα βρίσκεται αναρτημένο στον.πίνακα ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια αυτού.

5.6 Ο χώρος διεξαγωγής του event θα ορίζεται με τουλάχιστον 2 σημαδούρες

5.7 Το elimination ladder του event θα ορίζεται σύμφωνα με το ranking των συμμετεχόντων από το τελευταίο χρονικά event wbsf που συμμετείχε.

5.8 O αριθμός των heat μέσα στο νερό θα είναι ανάλογος του αριθμού των κριτών: για 3 κριτές 1 heat, για 6 κριτές 2 Heat, και θα έχουν διάρκεια από 6 – 9 λεπτά ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Για την έναρξη και λήξη των heat θα υπάρχει ηχητικό και ευκρινές οπτικό σήμα.

5.9 Οι συμμετέχοντες θα αξιολογούνται από τους κριτές με βάση το overall impression ή το best move format ανάλογα με τις οδηγίες που θα δίνονται από τον head judge στο skippers meeting.Στο event δύναται να πραγματοποιηθεί το format king of spot όπου όλοι οι αθλητές έχουν 3 runs των 3-5 λεπτών και τα καλύτερα 12 περνάνε στην δεύτερη φάση που διεξάγεται σε μορφή dingle elimination.

5.10 Κατά τη διάρκεια του event οι συμμετέχοντες οφείλουν να ενημερώνονται για οποιαδήποτε αλλαγή από τον πινάκα ανακοινώσεων και τον head judge.

5.11 Εάν υπάρχει αμφιβολία από τους κριτές όσον αφορά την έκβαση κάποιου heat, ο head judge έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την επανάληψη αυτού.

5.12 Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των elimination που μπορούν να διεξαχθούν στις μέρες του event. O head judge έχει την δυνατότητα να μην ξεκινήσει elimination εάν διακρίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθεί

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1η ημέρα

 • 09:00-9:30 Εγγραφές
 • 09:30 Skippers meeting
 • 09:45 Warm Up
 • 10:00 Εκκίνηση πρώτου heat
 • 19:30 Εκκίνηση τελευταίου Heat

Το βράδυ της πρώτης μέρας θα υπάρχει βραδινή εκδήλωση για τους συμμετέχοντες σε χώρο που θα υποδειχθεί από τη διοργάνωση.

2η ημέρα

 • 09:30 Skippers meeting
 • 09:45 Warm Up
 • 10:00 Εκκίνηση πρώτου heat
 • 18:00 Εκκίνηση τελευταίου Heat
 • 19:00 Απονομές/Λήξη Event

Ανάμεσα από single και double elimination θα υπάρχει ολιγόλεπτο διάλλειμα για την σύνταξη του νέου ladder.

7.1 Για όλους τους αναβάτες έχει προβλεφθεί Lunch pack κατά τη διάρκεια του event

7.2 Για όλους τους αναβάτες θα υπάρχουν διευκολύνσεις σε διαμονή και διατροφή για τις μέρες του event

7.3 Για τους συμμετέχοντες θα υπάρχει τεχνικός έλεγχος και υποστήριξη εξοπλισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του event

7.4 Όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν φανέλα αγώνα (λύκρα)

8.1 To αντίτιμο συμμετοχής για κάθε event για τους αθλητές (entry fee) ορίζεται στα 20,00€.

9.1 Στους τρεις (3) πρώτους νικητές θα παραδοθεί αναμνηστικό έπαθλο για τη συμμετοχή τους.

9.2 Οι πρώτοι 6 αθλητές θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο 1050,00€ ως εξής:

 • 1ος, 300 EURO
 • 2ος, 250 EURO
 • 3ος, 200 EURO
 • 4ος, 150 EURO
 • 5ος, 100 EURO
 • 6ος, 50 EURO

Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί. Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από τη σελίδα του www.wbsf.gr

Η διοργανωτική ομάδα του WBSF
Τηλ. επικοινωνίας: 6932 75 42 24
email: getonboard@wbsf.gr

EVENT MICROSITE