Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο race event του Hellenic Slalom Tour 2017, που διοργανώθηκε από τον HSSWΑ & Ναυτικό όμιλο Πατρών, με την υποστήριξη του WBSF και μεγάλο χορηγό το FRULITE OnTheGo.

Δύο ημέρες με αέρα και 4 συνολικά κούρσες, έδειξαν τα πρώτα στοιχεία για τη σεζόν, τα δυνατά και αδύνατα σημεία του καθενός όπως και την αντοχή που απαιτούν τέτοιου είδους αγώνες.

Το Δρέπανο έδειξε για άλλη μια φορά την σιγουριά που εμπνέει, όσον αφορά τις πιθανότητες για ευνοϊκές συνθήκες αγώνα και δυσκόλεψε αθλητές και επιτροπή με το πιο δύσκολο του πρόσωπο: αυτό του Βοριά – Ανατολικού, ειδικά την Κυριακή. Αυτή η εξέλιξη είχε επιδράσεις στο αθλητικό κομμάτι, αφού δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την επιλογή εξοπλισμού.

Την πρώτη μέρα ο καιρός δεν μας έκανε το χατήρι και δεν πραγματοποιήθηκε καμία κούρσα, οπότε είχαμε χρόνο στην παραλία για προετοιμασίες, κουβέντα και πειράγματα.

Η δεύτερη μέρα είδε μια κούρσα ολοκληρωμένη και τα προκριματικά της δεύτερης, όπου ξεχώρισαν οι τρεις πρώτοι. Είδαμε τον Ζώη Θεοχάρη να περνάει πρώτος και με διαφορά την γραμμή τερματισμού, συνεχίζοντας την περσινή του πορεία. Ο Γιάννης Παπασπύρου βρέθηκε στην δεύτερη θέση, δείχνοντας έτσι ότι φέτος ίσως είναι μια καλύτερη χρονιά για αυτόν, ενώ ο Παναγιώτης Χαιρόπουλος έδειξε ότι μόνο ο εξοπλισμός άλλαξε και τίποτα άλλο, παραμένοντας κοντά στην κορυφή, μετά από μια μεγάλη μάχη για την 3η θέση με τον Βασίλη Κρέτση, που κρίθηκε στον τερματισμό!

Στις υπόλοιπες θέσεις, η κόντρα στη βαθμολογία συνεχίστηκε μέχρι τέλους για δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές, τον Φίλιππο Αδαμίδη και τον Βασίλη Κρέτση, ενώ ο local Κωνσταντίνος Παπανδρικόπουλος, παρά τους τραυματισμούς του έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Άγγελος Αβραμόπουλος,  με την επιλογή του μεγαλύτερου σκάφους, έφερε την καλύτερη θέση για το τριήμερο αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει έτσι. Ακολούθησαν ο Νίκος Αθανασίου και o Άλεξ Γκιουζέλλης ο οποίος κατάφερε να μπει σε 3 από τους 4 τελικούς, δείχνοντας ότι η εξέλιξή του έχει πάρει το σωστό δρόμο.

Στα προκριματικά του 2ου race, ο Νίκος Αθανασίου άρχισε τον χορό των πρόωρων εκκινήσεων που έμελλε να συνεχιστεί την τρίτη και τελευταία μέρα.

Η τελευταία ημέρα των αγώνων ξεκίνησε χαλαρά με την θάλασσα ήρεμη και τις προβλέψεις να δίνουν και να παίρνουν για το εάν θα φυσήξει και από ποια διεύθυνση.

Ο καιρός αποφάσισε να έρθει από Βορειοανατολικά διευκολύνοντας το έργο της επιτροπής για το στήσιμο του στίβου, αφού ήθελε μόνο μερικές μικρές διορθώσεις από το στήσιμο της προηγούμενης μέρας και οι τελικοί της δεύτερης κούρσας δεν άργησαν να ξεκινήσουν, με αέρα που αρχικά φαινόταν ασθενής.

Μέχρι την εκκίνηση του μεγάλου τελικού, ο αέρας είχε δυναμώσει κατά πολύ (τουλάχιστον 2 μποφόρ πάνω) και όλοι βρισκόντουσαν στο στίβο με τα μεγαλύτερα τους πράγματα. Όλοι, εκτός του Παναγιώτη Χαιρόπουλου που εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε στο μεγάλο  πανί (9.3) έτρεξε με το αμέσως μικρότερο και κατάφερε, όχι μόνο βάσει αυτού βέβαια, αλλά και των δυνατοτήτων του, να κερδίσει την κούρσα μπροστά από τον Ζώη Θεοχάρη και τους Αδαμίδη, Κρέτση και Παπανδρικόπουλο.
Ο Δημήτρης Λέντζος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση σε αυτόν τον τελικό με την 6η θέση, δείχνοντας ότι του αρέσουν οι δυνατές συνθήκες, ενώ οι Παπουτσής και Γκιουζέλλης πέτυχαν άλλο ένα τελικό. Ο Γιάννης Παπασπύρου, συνεχίζοντας τον χορό των πρόωρων, έμεινε έξω από την κούρσα.

Με τον αέρα να έχει σταθεροποιηθεί και να δείχνει το καλύτερο του πρόσωπο, η 3η κούρσα διεξήχθη χωρίς πολλές καθυστερήσεις και με εντυπωσιακές κόντρες στα προκριματικά.

Φτάνοντας στον τελικό, η πίεση είχε επιπτώσεις στον Παναγιώτη Χαιρόπουλο, όπου πήρε και αυτός τη θέση του στο χορό των πρόωρων εκκινήσεων και έθεσε τον εαυτό του έξω από την κούρσα.

Μετά την επιτυχημένη εκκίνηση και φτάνοντας στην 2η σημαδούρα, είδαμε τον Γιάννη Παπασπύρου να καθυστερεί λίγο και τον Νίκο Αθανασίου να ελίσσεται για να τον περάσει, χαλώντας έτσι την δική του γραμμή αλλά και των υπολοίπων πίσω του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του Κωνσταντίνου Παπανδρικόπουλου και του Δημήτρη Λέντζου, που τραυματίστηκε αρκετά στον τένοντα, αλλά με την άμεση επέμβαση της διοργάνωσης και των διασωστών, δεν υπήρξε κίνδυνος.

Από την σύγκρουση επωφελήθηκε ο Γιάννης Γλαρίδης που τερμάτισε 6ος την κούρσα μπροστά από τον Παπουτσή και τον Παπανδρικόπουλο, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει.

Ο Ζώης Θεοχάρης κέρδισε την κούρσα, με τον Παπασπύρου 2ο και τον Κρέτση να περνάει τον Αθανασίου λίγα μέτρα από την σημαδούρα τερματισμού, μετά από μια ευθεία φωτιά! Ο Αδαμίδης έκανε λάθος στην 3η σημαδούρα και έπεσε, χάνοντας έτσι αρκετές θέσεις.

Διάλειμμα για ανασυγκρότηση και περίθαλψη των τραυματιών. Το Frulite OnTheGo που βρισκόταν μέσα στη δράση του 3ημέρου, προσέφερε στους αθλητές ενέργεια με φυσικό τρόπο  για να συνεχίσουν την υπόλοιπη ημέρα και έτσι μετά από λίγο, αθλητές και επιτροπή ξαναβρέθηκαν μέσα στο νερό για το 4ο race.

Ο Βασίλης Κρέτσης μπαίνει στο χορό τον πρόωρων εκκινήσεων και μάλιστα σε προκριματικό, κάνοντας τα πράγματα ενδιαφέροντα για την βαθμολογία. Εν τω μεταξύ, ο αέρας αρχίζει να πέφτει σταδιακά και ο PRO Αλέξης Κάτσιος, ο οποίος βρισκόταν πάντα σε εγρήγορση και ετοιμότητα, δίνει δικαίωμα αλλαγής εξοπλισμού και μετά από λίγο δίνεται η εκκίνηση του 4ου τελικού. Εκεί η μάχη δόθηκε μεταξύ Ζώη, Αδαμίδη και Παπασπύρου, ο οποίος μέχρι την 2 είναι κοντά, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει. Ο Αθανασίου ακολουθεί, αλλά σε μια ασυνήθιστη εικόνα και ενώ είναι μόνος του στη μπότζα, πέφτει και χάνει σημαντικό χρόνο.

Οι Χαιρόπουλος,  Παπανδρικόπουλος και ο Γκιουζέλλης που ακολουθούσαν, εκμεταλλεύονται την πτώση και περνάνε μπροστά.

Ο Ζώης Θεοχάρης τελειώνει την δουλειά με ακόμη μια πρωτιά και την καθιερωμένη φώτο finish.

Η προσπάθεια για το 5ο race έγινε αλλά δεν ολοκληρώθηκε, αφού ο άνεμος εξασθένισε εντελώς, αφήνοντας τα αποτελέσματα ως εξής:

 

Εκτός από τους Άνδρες θα πρέπει να αναφερθούμε και στην μοναδική γυναίκα του event την πανταχού παρούσα Σοφία Κουκουζέλη, που αν και δεν είχε ανταγωνισμό από κάποια γυναίκα σε αυτό το event, τα κατάφερε μια χαρά απέναντι στους άνδρες, όπως πάντα άλλωστε.

Ίσως το πιο σημαντικό αθλητικό νέο του event είναι η μάχη με τους πρωτοεμφανιζόμενους Βασίλη Ζέρβα και Στάθη Καραχισαρίδη, που κατάφεραν να ισοβαθμήσουν, δείχνοντας πόσο κοντά είναι σε επίπεδο και ότι το μέλλον σιγά σιγά δημιουργείται.

Σίγουρα κάποιοι ξεχώρισαν από το πρώτο event, αλλά επίσης αυτό που είδαμε είναι ότι οι μάχες μέσα στο νερό θα συνεχιστούν όλη τη χρονιά με σκαμπανεβάσματα σε όλες τις θέσεις, από τις πρώτες 6 μέχρι τις τελευταίες σε όλες τις κατηγορίες.

Σύντομα θα αναρτηθούν φωτογραφίες του τριημέρου και βίντεο από τους αγώνες.