Το SUP  έχει μπει για τα καλά στην ελληνική  κοινότητα των water board sports και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με αυτό.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές και περιπετειώδεις μορφές του SUP είναι το Downwind paddling όπου οι αναβάτες ξεκινούν από ένα σημείο και εκμεταλλευόμενοι τον άνεμο και τον κυματισμό, καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ακριβής σχεδιασμός ώστε η διαδρομή να κρύβει όσο το δυνατόν λιγότερες εκπλήξεις και απρόοπτα.

Παρόμοιοι αγώνες πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με σημείο αναφοράς το Molokai to Oahu (Μ2Ο). Στην χώρα μας υπάρχουν ήδη κάποια γνωστά runs (διαδρομές) που καλύπτουν οι Paddlers διαφόρων περιοχών. Με αφορμή αυτές τις διαδρομές, το WBSF Epic SUP Crosings,  έχει σαν σκοπό την ανεύρεση και εξερεύνηση τέτοιων runs  σε όλη την Ελλάδα και την παρουσίαση τους στο κοινό.

Η πρώτη διαδρομή που έχει επιλεχθεί, είναι αυτή από το Αρκούδι Κυλλήνης στο Παλούκι Αμαλιάδας, μια διαδρομή 20 χλμ περίπου, που με τις κατάλληλες συνθήκες  (ΒΔ αέρα και κύμα), προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους έμπειρους Paddlers.

Οι paddlers που θα συμμετάσχουν στο Epic SUP Crossings έχουν κατ’ αρχήν επιλεγεί βάσει κάποιων υποκειμενικών αλλά και αντικειμενικών κριτηρίων που έχουν σχέση με την εμπειρία τους, τις επιδόσεις τους και την παρουσία τους στον χώρο του SUP Downwind στην Ελλάδα.

Ο τελικός αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και έχει προκύψει βάσει των δυνατοτήτων της διοργάνωσης, ειδικά στα θέματα ασφάλειας καθώς το event είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και η ασφάλεια των αθλητών προέχει πάνω απ’ όλα. Δείτε τους αθλητές που θα λάβουν μέρος ΕΔΩ!

Εάν παρόλα αυτά πιστεύει κάποιος ότι τηρεί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και υπάρχει διαθέσιμη θέση, δύναται να  επικοινωνήσει  μαζί μας στο getonboard@wbsf.gr και θα χαρούμε να τον ακούσουμε και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην διοργάνωση.

Υποσχόμαστε στους paddlers που δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη διοργάνωση, ότι στην επόμενη -έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και με περισσότερη υποστήριξη- θα συμπεριλάβουμε περισσότερους paddlers.

Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες που αφορούν το event. Μέχρι τότε, φτιάξε το προφίλ σου και μπες στον κόσμο του WBSF! Αυτόματα ενημερώνεσαι για την πορεία των event και παίρνεις μέρος σε μεγάλες κληρώσεις δώρων!!!!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Το 1ο Epic SUP Crossings είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μέσα στο 2015. Επειδή δεν παρουσιάστηκαν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες μέσα στο επιθυμητό χρονικό διάστημα, το event μεταφέρεται για το 2016.