Το 6th Kitesurf Festival εφέτος θα θυμίζει κάτι από τα παλιά και συγκεκριμένα θα θυμηθούμε τα πρώτα του βήματα πριν από περίπου 6 χρόνια όταν έγινε το 1st Kitesurf Festival και επικρατούσαν συνθήκες βοριάδων.

Τα χρόνια πέρασαν και μετά από 5 φεστιβάλ, με πλειοψηφία συνθηκών δυτικών ανέμων, εφέτος στο φεστιβάλ θα θυμηθεί τα παλιά και όλο το setup και το αγωνιστικό μέρος θα στηθεί γύρω από αυτές τις συνθήκες.

Οι βοριάδες που θα επικρατήσουν το τριήμερο είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό για τα γνώριμα φεστιβάλ με τους δυτικούς, όμως η ξέρα θα συνεχίσει να χωρίζει το flat, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι αριστερά της, ενώ στο δεξί μέρος θα μεταφερθεί όλη η δράση και σε απόσταση ασφαλείας μπροστά στους θεατές, μπροστά από τη φυσική «εξέδρα» της παραλίας.

Όλες οι εγκαταστάσεις για το κοινό και επισκέπτες έχουν διαμορφωθεί και έχουν μεταφερθεί σε καινούργια σημεία στην παραλία ενώ παράλληλα έχει τριπλασιαστεί ο χώρος προετοιμασίας των αθλητών στην περιοχή του φάρου.

Ο νέος αγωνιστικός στίβος, εκτός τους γεγονότος ότι θα μεγαλώσει θα δώσει και μια νέα διάσταση στο τεχνικό μέρος του freestyle και old-school, καθώς οι φιγούρες θα εκτελούνται πια αριστερήνεμα με αποτέλεσμα περισσότερο θέαμα και πολύ καλύτερες γωνίες για τις φωτογραφίες και βίντεο.

Όσον αφορά το course racing όλων των κατηγοριών, Twin Tip / Directional / Foil,  είμαστε σίγουροι ότι είναι ιδανικές συνθήκες καθώς θα γίνουν μεγάλες downwind κόντρες σε ένα στίβο μπροστά στα μάτια των θεατών!

Για τους φίλους μας που θα έρθουν για το μπάνιο, για τα party και τις βόλτες με sup, το Δρέπανο παραμένει μαγευτικό και ιδανικό για τρεις ημέρες στην παραλία παρέα με φίλους και αθλητές.

To parking εφέτος θα μεταφερθεί στην είσοδο του εργοστασίου του ΤΙΤΑΝ και φυσικά το VAN θα είναι εκεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ για να μεταφέρει αθλητές και επισκέπτες στο χώρο της διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως το Σάββατο και Κυριακή δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση και το parking στους δρόμους που οδηγούν στο φάρο, καθώς οι δρόμοι θα πρέπει να μένουν ανοικτοί για τα οχήματα ασφαλείας. Η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε πιστοποιημένους συνεργάτες για την τροφοδοσία και τεχνική υποστήριξη του φεστιβάλ και σε ΑΜΕΑ.

Οι αθλητές μπορούν να εγγραφούν online με έκπτωση στο registration fee μέχρι και Παρασκευή 7/7 -> https://www.wbsf.gr/events/6th-kitesurf-festival-wbsf/ 

Διαβάστε το πρόγραμμα του 6th Kitesurf Festival -> https://www.wbsf.gr/6th-kitesurf-festival-program/

Ας θυμηθούμε με κάποια βίντεο από τα παλιά και σας περιμένουμε όλους!

Kite surf festival at Drepano, Greece from iandriopoulos on Vimeo.