Το τελευταίο τεστ, πριν το Πανελλήνιο της Πάρου, έγινε το Σαββατοκύριακο στις 22&23 Ιουλίου στη Λούτσα και τις εγκαταστάσεις του Nissakia Surf Club.

Ήταν ένα πραγματικό τεστ για όλους, αθλητές, διοργανωτές και επιτροπή αγώνων αφού ολοκληρώθηκε μια κούρσα με αμφιλεγόμενες συνθήκες και προέκυψαν διάφορες συζητήσεις για την εξέλιξη των αγώνων αλλά και τις διαδικασίες.

Ο αέρας ‘έπαιξε’ με την επιτροπή και τους αθλητές που πέτυχαν την τελευταία μέρα ενός δυνατού συστήματος που εξασθενούσε ώρα με την ώρα.

Το πρωί του Σαββάτου, μετά τις εγγραφές και τις απαραίτητες προετοιμασίες, οι αθλητές ξεκίνησαν με φαινομενικά αρκετό αέρα από την παραλία για να ολοκληρώσουν την πρώτη κούρσα και όντως στους προκριματικούς το θέαμα ήταν αντάξιο των προσδοκιών.

Μετά τους πρώτους 4 προκριματικούς και με ένα μικρό διάλειμμα για την αναδιάταξη του στίβου, ξεκίνησαν οι ημιτελικοί, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν με τον αέρα να επηρεάζεται από την ζέστη και η πτωτική του τάση να μην βοηθάει να συνεχιστούν οι εντυπωσιακές μάχες και οι δυνατές κούρσες.

Η εξέλιξη αυτή έφερε ανακατατάξεις στις κούρσες αυτές με πολλά δυνατά ονόματα να μην καταφέρνουν να προκριθούν στον τελικό αλλά και με νέα παιδιά που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την συγκυρία και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, οι συνθήκες περιορίστηκαν κι άλλο μη δίνοντας στην επιτροπή την ευκαιρία να συνεχίσει τις κούρσες. Mε γρήγορα αντανακλαστικά και χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ο στίβος μεταφέρθηκε στην πλευρά μπροστά και αριστερά από το Nissakia cafe δίνοντας έτσι την καλύτερη οπτική στους θεατές και παρευρισκόμενους για να απολαύσουν το θέαμα.

Μέχρι την εκκίνηση του κατατακτήριου τελικού, είχε περάσει το μεσημεριανό καυτό διάλειμμα και ο αέρας φαινόταν πάλι δυνατός, όμως ακόμα και εκεί άρχισε να εξασθενεί σταδιακά  και να έχει μεγάλες αλλαγές στη διεύθυνση αφήνοντας κάποιους από τους αθλητές για δεύτερη φορά στο νερό με λάθος εξοπλισμό.

O κατατακτήριος τελικός είχε μεγάλα ονόματα που συνήθως παίζουν για τις πρώτες θέσεις, όπως τον Βωβό και το Αδαμίδη,  λόγο κάποιων λαθών  τους στους προκριματικούς. Ο νεότερος Άλκης Βωβός κατάφερε να κερδίσει την κούρσα αυτή μετά την πίεση που δέχθηκε από τον Αδαμίδη μέχρι την δεύτερη σημαδούρα, και έναν άλλο νέο που έκανε την εμφάνιση του στους αγώνες τον Φαίδων Δούκα που κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τους Παπαδημητρακόπουλο και Γεννηματά.

Ο μικρός τελικός είχε την μάχη μεταξύ του Αλέξανδου Παπουτσή που έστριψε πρώτος στην 1η σημαδούρα και του Νικόλα Σκαρλάτου, με τον εμπειρότερο Σκαρλάτο να επιβάλλεται τελικά. Στις υπόλοιπες θέσεις ο σταθερός Δημήτρης Λέντζος που στην πρώτη σημαδούρα είχε μια πτώση χωρίς να του στοιχίσει τελικά και ο Γλαρίδης.

Η ώρα του πρώτου μεγάλου τελικού είχε έρθει και η αγωνία είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα για το τι θα ακολουθούσε σε αυτή την κούρσα με τις τόσες ανατροπές στα αποτελέσματα.

Στην εκκίνηση ο Παπανδρικόπουλος έφυγε πολύ καλά μαζί με τους Θεοχάρη και Δωρή , παρασύρθηκε από τον Αθανασίου που έφυγε πολύ χαμηλά και δεν του βγήκε η επιλογή, και έστριψε στην 2η θέση με πολύ κακή στροφή  μαζί με Δωρή και ακολουθούμενος από τον Γκιουζέλη και τον Τριανταφύλου.

Μέχρι την 2η σημαδούρα ο Δωρής που βρισκόταν μπροστά έπεσε και άφησε χώρο στον Γκιουζέλη ενώ ο Παπανδρικόπουλος έπεσε θύμα της τύχης με σπασμένο άλμπουρο.

Έτσι έμειναν μπροστά οι Θεοχάρης, Τριανταφύλου και Καλπογιαννάκης που κάλυψε χαμένο έδαφος και για την 4η θέση πάλεψαν οι Γκιουζέλης και Αθανασίου, με τον αθλητή του Frulite On The Go να επικρατεί μετά την τελευταία σημαδούρα και ευθεία για λίγα μόλις μέτρα.

Η επιτροπή προσπάθησε να ξεκινήσει και το 2ο Elimnation, αλλά ο καιρός είχε διαφορετική άποψη και άφησε μόνο ένα προκριματικό να ολοκληρωθεί, ετσι οι αθλητές αφέθηκαν ελεύθεροι για τη μέρα ελπίζοντας στην δεύτερη μέρα όπου η πρόγνωση ήταν στο όριο.

Η Κυριακή βρήκε τους αθλητές και την επιτροπή με πολύ ζέστη και άπνοια οπότε όλοι βρήκαν την ευκαιρία να γεμίσουν ενέργεια φυσικά με το Frulite On the Go.

Ίσως το πιο σημαντικό σε αυτόν τον αγώνα ήταν οι 6 συνολικά συμμέτοχες στις κατηγορίες κάτω των 21 με παιδιά που έχουν ιδιαίτερες διακρίσεις σε άλλες κατηγορίες και αθλήματα και δείχνουν ενδιαφέρον για το αγωνιστικό slalom με επιτυχίες που σίγουρα θα τους προκαλέσουν όνειρα για περισσότερα, κάτι που το χρειάζεται απόλυτα η κατηγορία.

Ο καιρός άφησε αρκετό χρόνο σε όλους για κουβέντα με κύριο θέμα το Πανελλήνιο Κύπελο της Πάρου στις 29/8,  τελευταίο αγώνα του tour και της χρονιάς και ίσως τον πιο σημαντικός.

Ο αέρας δεν έκανε πότε την εμφάνιση του αρκετά ώστε να ξεκινήσει κάποια κούρσα και ούτε το θερμικό φαινόμενο έκανε την χάρη τους αθλητές, έτσι τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν από την πρώτη και μοναδική κούρσα ως εξής:

 

Ο Φίλιππος Αδαμίδης, αποφώνησε τον αγώνα και μετά τις απονομές, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους σε ένα μήνα και κάτι για τις Κυκλάδες.