Ο εξ αναβολής 2ος αγώνας του Hellenic Slalom Tour 2017 στην Ανάβυσσο, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 8 & 9 Ιουλίου, με ακόμα ένα event που ευνοήθηκε από τον άνεμο.

Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Αττικής, την παραλία των Αλυκών Ανάβυσσου, 32 αθλητές slalom του συνδέσμου πήραν μέρος στον 2ο προγραμματισμένο αγώνα της χρονιάς.

Ο P.R.O, Χρήστος Φράϊ, κατάφερε να στήσει στίβο με 4 στροφές, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μέρος, καθώς έχει τις ιδιαιτερότητες του και πραγματικά υπερέβαλε εαυτό στην προσπάθεια του να ολοκληρώσει επιτυχώς και με δικαιοσύνη όσο περισσότερες κούρσες ήταν δυνατόν.

Τελικά ολοκληρώθηκαν 2 κούρσες και παραλίγο 3, με διάφορες εκπλήξεις, καινούργιες συμμετοχές από νεότερους και μεγαλύτερους και με ολοκληρωμένη κούρσα κατηγορία γυναικών, για δεύτερο αγώνα.

Πολλοί οι «locals» του συγκεκριμένου μέρους, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των συμμετοχών, γεγονός που δείχνει την δίψα που έχουν να υποδέχονται εκεί τους υπόλοιπους συναθλητές τους και να υπάρχει αυτός ο αγώνας στο καλεντάρι της χρονιάς.

Το Σάββατο ξεκίνησε χαλαρά και καλοκαιρινά, όπως συνήθως στο kouros club και οι αθλητές δεν περίμεναν πολύ για να μπουν στο νερό και να αρχίσουν τις μάχες τους.

Δυστυχώς ο πολύ μεταβλητός καιρός δυσκόλεψε το έργο της επιτροπής αφού χρειάστηκε να κάνει αρκετές προσπάθειες για την ολοκλήρωση των προκριματικών της πρώτης κούρσας. Αφού μεσολάβησε ένα μικρό διάλειμμα κατά τις 15:00 η διαδικασία ξεκίνησε και μπόρεσε να ολοκληρωθεί μέχρι και τον τελικό.

Στον πρώτο ημιτελικό τα φοβορί πέρασαν και η μάχη για την πρόκριση δόθηκε από τον Άλεξ Γκιουζέλλη με τον Δημήτρη Λέντζο, με τον νεότερο να παίρνει την 4η θέση και την πρόκριση στον τελικό.

Στον 2ο ημιτελικό δεν υπήρξε αμφιβολία για την τετράδα των τελικών αλλά στην 5 θέση είχαμε τον Σάκη Μητρόπουλο με την πρώτη του εμφάνιση για την χρονιά,  που ξεκίνησε δυστυχώς με τραυματισμό και τον έφερε στον μικρο τελικό όπου επίσης έλαβε την 5η θέση – καθόλου άσχημα για αρχή.

Ο μικρός τελικός ήταν υπόθεση του Δημήτρη Λέντζου ακολουθούμενο από τον Παναγιώτη Τσουκαλά και την έκπληξη του event τον Ιάσων Ζιντόβα που κατάφερε με την πρώτη του εμφάνιση σε slalom event να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση και να καταλάβει την 3η θέση στους νέους.

Ο τελικός έμελλε να είναι η πρώτη νίκη για φέτος του Βασίλη Κρέτση ενός από τους παλαιότερους και εμπειρότερους αθλητές της κατηγορίας που έχει ξανανιώσει και έχει δώσει πολύ από την εμπειρία του στην αναγέννηση της κατηγορίας.

Δεύτερος ήρθε ο Ζώης Θεοχάρης, που έχει χάσει την επαφή του με τις συνεχόμενες πρωτιές που μας είχε συνηθίσει, αλλά όχι με το βάθρο και 3ος ήρθε ο Φίλιππος Αδαμίδης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του που δεν τον άφησε να αγωνιστεί την Κρήτη και κατάφερε να  είναι πολύ ανταγωνιστικός.

Ο Άλεξ Παπουτσής κατάφερε την 4 θέση, που είναι η καλύτερη του επίδοση του για φέτος και στην επόμενη θέση ο Άλκης Βωβός.

Χωρίς να χρονοτριβεί η επιτροπή ξεκίνησε και το δεύτερο elimination με το οποίο φτάσαμε στην εκπνοή της ημέρας αφού ο αέρας μας άφησε μόνο τον τελικό για να ολοκληρωθεί μετά από περίπου 7 προσπάθειες της επιτροπής.

Στον πρώτο ημιτελικό παραλίγο να υπάρξει η μεγάλη έκπληξη αφού ο Παναγιώτης Τσουκαλάς ήταν στην πρώτη θέση μέχρι την 2η σημαδούρα, αφήνοντας τους Παπασπύρου και Παπανδρικόπουλο να παλεύουν για την πρόκριση στο τελικό. Τελικά η έκπληξη δεν έγινε και δυστυχώς ο Τσουκαλάς δεν κατάφερε ούτε και να προκριθεί.

Στο 2ο Ημιτελικό  δεν υπήρχαν ιδιαίτερες εκπλήξεις εκτός από την απουσία του Παπουτσή, που τερμάτισε τελευταίος.

Ο μικρός τελικός είχε πάλι την υπογραφή του Δημήτρη Λέντζου, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο μικρός Ζιντόβα, που με την επίδοση του αυτή κατάφερε να βρεθεί μόλις εκτός της 10αδας στην 11η θέση overall και 3ος νέος.

Το πάντα  φιλόξενο Kouros club είχε προνοήσει για την διασκέδαση των αθλητών με ένα live στον χώρο του που ακολούθησαν κάποιοι από αυτούς που έτρεχαν την επόμενη μέρα στον τελικό.

Η Κυριακή ξεκίνησε με το skippers στις 9 αλλά ο άνεμος είχε διαφορετική άποψη και έκανε την εμφάνιση του προς το μεσημέρι όπου και ολοκληρώθηκε ο τελικός της 2ης κούρσας που είχε μείνει από το Σάββατο.

Ο Φίλιππος Αδαμίδης κέρδισε τον δεύτερο τελικό δείχνοντας ότι ο τραυματισμός του είναι ήδη παρελθόν, ακολουθούμενος από τον Ζωή Θεοχάρη και τον Άλκη Βωβό.

Ο Γιάννης Παπασπύρου ενώ βρισκόταν στις πρώτες θέσεις, έπεσε στην πρώτη σημαδούρα και άφησε χώρο στον Κωνσταντίνο Παπανδρικόπουλο να καταλάβει την 4η θέση που αποτελεί και την καλύτερη του επίδοση φέτος.

 

Η 3η κούρσα ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όμως προσμετρήθηκε στα αποτελέσματα και τα διαμόρφωσε ως εξής.

Η Κυριακή έκλεισε με τις καθιερωμένες απονομές και τα χαμόγελα όλων για τους αγώνες φέτος που έχουν όλοι ολοκληρωθεί επιτυχώς!

Ραντεβού στο επόμενο event στην Λούτσα!