Στις 28 Ιουλίου, ακριβώς στην εκπνοή της περιόδου αναμονής, το WBSF έκανε πραγματικότητα το πρώτο ελληνικό open SUP Surf Contest – το SUP STYLE CHALLENGE by NIXON.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην παραλία Φαλάσαρνα του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά, στις εγκαταστάσεις του Surfisland και του Playa Paraiso, μια πραγματικά μαγευτική τοποθεσία στα παράλια της βορειοδυτικής Κρήτης και με την συνδιοργάνωση του Δημιουργικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κατοίκων Πλατάνου «Η Ενότητα», που φρόντισε να μας υποστηρίξει πραγματικά με όλα τα μέσα και ανθρώπινους πόρους τους και να νιώσουμε για ακόμα μια φορά την υπέροχη κρητική φιλοξενία. Καταλυτική ήταν και η υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας.

Οι εικόνες των αγώνων θα συνοδεύουν για πάντα όσους συνέβαλαν σε αυτή την πρωταρχική διοργάνωση αλλά και τους αθλητές που έζησαν πραγματικά υπέροχες στιγμές μέσα και έξω από το νερό…

Η εμπειρία αυτού του πρώτου αγώνα ήταν πραγματικά πολύτιμη, τόσο για εμάς τους διοργανωτές όσο και για τους αθλητές που κλήθηκαν να διαγωνιστούν για πρώτη φορά με τις σανίδες και τα κουπιά τους σε συνθήκες κύματος, υπό την εποπτεία της κριτικής επιτροπής.

Αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε και τον Head Judge των αγώνων, τον Dave Reed (Contest Director του UK PRO Surf Tour), τον οποίο καλέσαμε για να μας μεταφέρει την εμπειρία του όσον αφορά το contest judging, ώστε να τεθούν σωστές βάσεις σε αυτό το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα αγώνα.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα γίνονταν πράξη χωρίς την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη του μεγάλου μας χορηγού NIXON (www.timecenter.gr), των χορηγών μας BIC SPORT, BIC SUP, SECRET SPOT & FCS, αλλά και τις τοπικές αρχές και επιχειρήσεις οι οποίοι μοιράστηκαν το όνειρό μας και το έκαναν πράξη με την πολύτιμη βοήθειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες για του αγώνες, φωτογραφίες και αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.wbsf.gr/1st-sup-style-challenge-by-nixon-recap/