Η περίοδος αναμονής που ξεκίνησε στις 20/10/2016 για τους προκριματικούς του 2nd Mediterranean Surf Contest φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, μιας και οι Νοτιάδες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην Δυτική Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, με τις πρώτες πιθανές καλές συνθήκες κύματος! Αυτό σημαίνει πως φαίνεται να πλησιάζει και η κατάλληλη στιγμή για την  διεξαγωγή των αγώνων.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα πρόγνωση, το ιδανικότερο μέρος διεξαγωγής κρίνεται η Πάργα και συγκεκριμένα η παραλία Βάλτος, κάτω από το Κάστρο. Την Δευτέρα 7/11 και την Τρίτη 8/11 το σύστημα δείχνει να φέρνει 1.5 με 2m κύμα με λίγο αέρα και καλή περίοδο, ενώ την Τετάρτη το κύμα αναμένεται να ξεπεράσει τα 2m, αλλά με πιο ισχυρό αέρα.

Οι αθλητές που έχουν δηλώσει online συμμετοχή στα trials έχουν ήδη λάβει το 1st call και είναι stand by. Η οριστική απόφαση και κατά συνέπεια το 2nd CALL θα δοθούν μέσα στις επόμενες ώρες από την διοργανωτική ομάδα του WBSF, αφού η πρόγνωση θα είναι πιο ξεκάθαρη και θα αποφασιστεί ποια μέρα είναι η ιδανικότερη για την διεξαγωγή των αγώνων.

Αν επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις, και με την ανακοίνωση του 2nd Call και θα ξεκινήσει η επικοινωνία με τους αθλητές προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή και διαθεσιμότητά τους και να τους παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες. Για τους αθλητές που επιθυμούν να έρθουν στο σημείο διεξαγωγής από την προηγούμενη ημέρα, θα υπάρχουν εκπτώσεις σε διαμονή και διατροφή. Η αναλυτική λίστα με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία θα ανακοινωθεί μαζί με το 2nd CALL.

Οι θέσεις που θα λάβουν το εισιτήριο για τους τελικούς είναι οι 6 πρώτες. Σε περίπτωση που από τους 18 προκριθέντες του 1st MSC, υπάρχουν ακυρώσεις συμμετοχής, τότε οι προκρίσεις από τα trials θα αυξηθούν αντίστοιχα και σύμφωνα με το ranking των προκριματικών. Οι επιβεβαιώσεις συμμετοχής των 18 θα γίνουν μόλις ξεκινήσει η περίοδος αναμονής των τελικών δηλαδή από την 1η Δεκεμβρίου 2016.

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε με την διοργανωτική ομάδα του WBSF στο 6932 255 846 ή στο getonboard@wbsf.gr