Μετά από μια μεγάλη περίοδο απουσίας νοτιάδων στην περιοχή της Πάργας και με την υπόσχεση- πρόθεση ότι το finals του 2nd MSC θα πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από το trials και ο μόνος λόγος ήταν η έλλειψη μιας καλής και σχετικά σίγουρης πρόγνωσης, εντούτοις όλα τα υπόλοιπα έχουν ετοιμαστεί εδώ και καιρό και ήρθε η ώρα να σας τα παρουσιάσουμε.

Αντίθετα με τον προηγούμενο χειμώνα που έφερε συστήματα μόνο από τα βόρεια, ο φετινός μας έχει χαρίσει ήδη αρκετές μέρες surf, κυρίως στη Πελοπόννησο και την Κρήτη αλλά και κάποιες στην περιοχή της Ηπείρου ειδικά στην Αμμουδιά. Αυτό μόνο υπέρ όλων μπορεί να έχει δουλέψει αφού οι αθλητές είναι σε καλή φόρμα και σίγουρα εξαιρετικά ανυπόμονοι για την κόρνα του πρώτου Heat και όλοι οι υπόλοιποι θα απολαύσουν ένα συγκλονιστικό θέαμα.

Ο καιρός φαίνεται ότι ξεκινάει να μας κλείνει το μάτι με συστήματα από νότια κάτω από την Κρήτη που είναι και αυτά που φέρνουν τις καλύτερες συνθήκες και τις πιο ποιοτικές στο Κάστρο. Ένα τέτοιο φαίνεται να είναι το σύστημα του Σαββάτου 17/3  το οποίο κοιτάμε με αισιοδοξία.

Τα τελευταία συστήματα παρουσίασαν μεγάλο ρίσκο και αμφιβολία μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που δυσκολεύει μια διοργάνωση καθώς απαιτεί τον ξεσηκωμό αρκετών ατόμων συμμετεχόντων, φορέων και υπηρεσιών. Αυτή η πρόγνωση φαίνεται αρκετά ικανοποιητική και έτσι δίνουμε το πρώτο call θέτοντας τον μηχανισμό σε ετοιμότητα.

Η σημαντικότερη προσθήκη στο 2nd Μsc είναι σίγουρα ο head judge Dave Reed (UK Pro Surf Tour Race Director) με διεθνή εμπειρία στο Judging, ο οποίος έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο Sup Style Challenge και θα διευθύνει την ομάδα κριτών με το πάνελ των isa certified Ελλήνων κριτών από τα trials.

Dave Reed

Τα trials έδωσαν την δυνατότητα σε κάποιους πολύ δυνατούς surfer να μπουν στην 24-αδα των αθλητών που θα συμμετάσχουν και μπορούμε να πούμε ότι το επίπεδο του event θα είναι αρκετά απαιτητικό και πολύ κοντά σε ότι καλύτερο έχει να δείξει αυτή η σκηνή τη δεδομένη στιγμή.

Λουκάς Κατσένης (2nd MSC Trials)

Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό του Finals για το 2nd  Msc το οποίο είχε πέσει σε χειμερία νάρκη λόγω του καιρού και ξύπνησε μαζί με την άνοιξη. Ακόμα και αν δεν είναι αυτή η ευκαιρία μας, η επόμενη είναι κοντά.

Μέχρι την τελική επιβεβαίωση ή αναβολή των αγώνων, δείτε τι έγινε στους τελικούς του 1st Mediterranean Surf Contest