Το surfing στην Ελλάδα εμφανίστηκε στις αρχές τις δεκαετίας του ’90. Στην περιοχή της Πάργας και τις ακτές του Ιονίου Πελάγους, οι locals Γιώργος Παπανδρέου, Κωστής και Άκης Γεραλέξης, σέρφαραν στα κύματα του Ιονίου, προσελκύοντας σταδιακά κι άλλους φίλους του αθλήματος.

12305804_10205419156500138_114492825_n

Άκης & Κωστής Γεραλέξης, Γιώργος Παπανδρέου (1998)

Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, το σέρφινγκ είναι ένα άθλημα που αριθμεί 500 περίπου ενεργούς σέρφερς σε ολόκληρη τη χώρα, αριθμός που συνεχώς μεγαλώνει.

Στην πορεία του αθλήματος, ανακαλύφθηκαν και άλλα spots με ιδανικές συνθήκες για surf, όπως η πλαζ της Βουλιαγμένης, οι ακτογραμμμές της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και νησιά όπως η Τήνος, η Ικαρία και η Κρήτη.

Παρόλα τα μέρη που ανακαλύφθηκαν, η παραλία στο Κάστρο της Πάργας παραμένει η ιδανικότερη για την διεξαγωγή των αγώνων λόγω της σιγουριάς που προσφέρει το spot για κατάλληλες συνθήκες.

Δουλεύει από τον Οκτώβρη μέχρι σχεδόν και τον Απρίλη, είναι προστατευμένο από τον άνεμο, έχει standard σημείο που «σπάει» το κύμα (point break) -κάτι που διευκολύνει τους αθλητές- και όταν εμφανιστεί το κύμα… κρατάει για ώρες! Κάτι που δίνει την δυνατότητα να ολοκληρωθούν όλα τα heat σε έναν αγώνα και το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο για όλους τους συμμετέχοντες.

kastro-wbsf-surf

Εκτός από τις ιδανικές συνθήκες κύματος όμως, οι παραλίες της Πάργας είναι τοπία μοναδικής ομορφιάς και διαθέτουν πολλά ακόμα πλεονεκτήματα. Έχουν εύκολη πρόσβαση και βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, κάτι που κάνει εύκολη την επίσκεψη και παραμονή των θεατών ακόμα και τον χειμώνα.

Συνεπώς, το περιεχόμενο που απορρέει από την διεξαγωγή ενός τέτοιου event εκεί, θα αναδείξει και προωθήσει παγκοσμίως τις ομορφιές της χώρας μας όχι μόνο ως ένα τουριστικό προορισμό, αλλά ως ένα ιδανικό spot για surfing.